FOG

T. Webbeteg! 3 szor műtötték a fogínyemet ciszta miatt, úgy tűnik most fogok sajnos túlesni a 4. en, mert előjöttek a tünetek. Az lenne a kérdésem, ha az érintett fogakat eltávolíttatnám, vagyis kihúzatnám, akkor az garancia lenne e arra hogy többé nem kell műteni? Mert mindegyik alkalommal ugyanazon a területen jött elő, viszont a fogaimhoz ragaszkodnék, de ezt a műtéti fájdalmakat minden második éven már nem bírom elviselni. Köszönettel: A

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza fogászat témában

Kedves Kérdező!

A ciszták falát hámsejtek bélelik. Amennyiben a műtét során a hámbélés egy része nem kerül eltávolításra, a ciszta kiújulhat. Általában a második műtét, vagy a fogeltávolítás után panaszmentessé szokott válni az állcsonti rész. Kérem, jelezze a szájsebész felé a problémát, hogy a rezekciót körültekintően tudja elvégezni.

Kérdés: 2011. szeptember 21., 21:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 21:47
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
kloroform a fogászatban
Tisztelt Doktor Úr! Egy letört, korábban már gyökérkezelt fogammal jártam a fogászaton, ahol kiszedték a régi tömést. A gyökércsatornát...
bal felső 6os gyulladt fog húzása
Tisztelt Doktor NŐ! Szeptember 17én kihuzták a bal felső 7esemet. Novemberben kezdődtek a panaszaim, arcüreggyulladásom lett. Ez folyamatosan fent...
Nem hosszú a várakozási idő?
Egy lyukas fognak nem hosszú idő 10 nap várakozás? Ugyanis annyira kaptam időpontot, és jeleztem a szándékom okát, hogy kihullott a tömés. Régen...
Fogászati probléma
Tisztelt Hölgyem/Uram! Fogászati problémával szeretnék Önhöz fordulni. 25 éves fiatal nő vagyok, és úgy látszik az átlagosnál gyengébb...
Mycoplasma pneumoniae IgA (IgG)
Tisztelt Doktornő! 2012.05.14.én a Fent leírt kérdést diagnosztizálták nálam. Előtte két hónappal huzattam ki két nagyon rossz állapotban...