• 18 hónaposan hiányos fogzománc?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Harmadik gyermekemnél vettem észre az alábbi tünetet: Mind a 4 első fogának a fogíny közelében van 1-1 luk. De nem szuvasodásnak tűnik, inkább olyan mintha le lenne pattogzva a zománc. Elszíneződve sincs a lukaknál. A fognyaknál a fogszíne foltos is, nem egyszínű, hanem erősebb és átlátszóbb fehér váltakozik foltosan. A fog közepétől a végéig nincs gond, ott egyszínű és szép. Harmadik babám, első kettőnek még lukas tejfoga sem volt. Lehetséges, hogy mégis szuvasodás vagy valami probléma van a foganyagával? Most vettem észre, nagyon aggódom miatta. Köszönettel: Ágnes A kérdés kiírásának időpontja: ma 14:33

        Dr. Varga Éva válasza a fogzománc témában

        Kedves Kérdező! Érdemes fölkeresnie a fogorvost, aki meg tudja állapítani, hogy szuvasság alakult-e ki, vagy csak a zománc szerkezeti hibájáról van szó. Meg tudják beszélni, kell-e változtatni valamit az étkezési szokásokon. Néhány jó tanács: -a fogmosást, főleg esténként ön fejezze be, különösen figyelve a fognyaki területre -az esti fogmosás után és éjszaka is csak vizet fogyasszon a kisgyermeke -saját fogkeféje legyen, ne használhassák egymásét a gyerekek


        Dr. Varga Éva
        fogorvos

        Dr. Varga Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 02., 15:21; Megválaszolva: 2011. július 05., 10:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés