• Ínygyulladás, vagy valami más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! Egy fogászati problémával fordulok önhöz. Már évek óta gond van az egyik hátsó fogammal, de orvoshoz sajnos nem mentem vele, mert eddig nem fájt. Igazából már nincs is ott fog, inkább csak a gyökere. Fölötte az ínyemen időnként kis dudorok jelennek meg, amit ha véletlenül megnyomok, fehér genny jön belőle. Ezek eddig 1-2 nap alatt mindig eltűntek. Most egy hete viszont kisebb szünetekkel mindíg fáj, és most már nem csak a "fogam" hanem úgy érzem az arcom, és a fülem is. Ön szerint mi lehet ez? Sajnos én nagyon rosszul viselem a fájdalmat, egy egyszerű injekció is nagy fájdalmat tud okozni nekem. Éppen ezért nagyon félek orvoshoz, szájsebészetre elmenni. Kérem adjon tanácsot, már napok óta aludni sem nagyon tudok a fájdalomtól. Mit tegyek? Előre is köszönöm: Zoltán

        Dr. Varga Éva válasza a fogászat témában

        Kedves Kérdező! A legrosszabb amit tehet, hogy nem keresi fel a fogorvost. A gennyes gyulladás a fogról átterjedhet a környező szövetekre, ez okozza panaszait. A további súlyos szövődmények elkerülése céljából a foggyökereket el kell távolítani. A gyulladás miatt ezek már meglazultak, eltávolításukkal kisebb fájdalmat vállal, mintha tovább halogatja a kezelést.


        Dr. Varga Éva
        fogorvos

        Dr. Varga Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 09., 19:39; Megválaszolva: 2011. június 14., 21:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: