• Fogszabályzás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az lenne a kérdésem a lányom 14 éves és közel 5 éve van fent a fogszabályzója. Hogy ez problémát fog-e okozni a fogainak? Le lehet-e vetetni?

        Dr. Varga Éva válasza a fogszabályozás témában

        Tisztelt Kérdező! Gyermekének még a vegyes fogazat időszakában kezdődött a fogszabályozó kezelése. Ebben a korban általában kivehető készüléket javasolnak, vagy egyszerűbb rögzített fogszabályozó készüléket. A végleges rögzített készüléket a maradó fogazat idején alkalmazzák. Ezek természetesen csak általános megállapítások, hiszen minden kezelési terv az adott fogazati rendellenességtől függ és ez szabja meg a kezelés módját és idejét. A kezelés kezdetén röntgenfelvételt és lenyomatot készítettek az alsó és a felső fogívről. Ha legközelebb elkíséri gyermekét a rendelésre, kérje meg a fogszabályozást végző orvost, mutassa meg a gipszmintán mennyit változott a fogazat és mennyi még a várható kezelési idő. A készüléket csak egészséges fogakra helyezik fel és minden alkalommal ellenőrzik a fogak épségét.


        Dr. Varga Éva
        fogorvos

        Dr. Varga Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 08., 09:18; Megválaszolva: 2011. március 09., 11:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés