• Fogorvosi probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktornő!/Doktor Úr! Korábbi kérdésemre - miszerint a számban fémes ízt érzek, vagyis inkább olyan érzést, mint amikor az ember egy elemet megnyal - azt a választ kaptam, hogy a fogkorona fémes része nem érintkezik a nyálkahártyával, így az allergiát nem okozhat, illetve egyébként is allergiamentes fémtől készülnek a fogkoronák.. Mégis szeretném megkérdezni, hogy mi a helyzet a csappal, ami konkrétan a fog belsejében helyezkedik el. Fogorvosomat kérdeztem, azt mondta hogy króm-nikkel ötvözet. Tehát azt kérdezem, hogy biztosan nem allergiáról van-e szó. Szintén a számban lévő panasszal egy időben kezdődött a hasamban is egy furcsa érzés, először olyan érzés volt, mintha időnként valami bekeményedne a máj környékén, nem fájt csak kellemetlen érzés volt. Ez a pulzáló érzés elmúlt, jelenleg naponta kb. 6-8-szor úgy érzem, mintha egy kő lenne ott. Ultrahang vizsgálat és laborvizsgálat negatív, viszont mind a szájban lévő, mind a hasban lévő érzet megmaradt. Január elejére kaptam allergiavizsgálatra időpontot, de szeretném tudni, hogy van-e esélye az allergiának, vagy más irányban is el kellene indulni. Házi orvosom szerint epeprobléma, de én ezt nem hiszem, mivel az emésztésemmel nincs probléma. Válaszát előre is köszönöm: Marianna

        WEBBeteg szakértő válasza a fogászat témában

        Ha Önt megnyugtatja, akkor nyugodtan cseréltesse ki a fémpótlásokat a szájában. Bár szerintem semmi köze a kettőnek egymáshoz. A csap pedig nem érintkezik élő szövettel, hiszen gyökérkezelt fogba van beragasztva, ami ilyen esetben semmilyen allergiát nem válthat ki, és egyébként is korona borítja.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 20., 10:13; Megválaszolva: 2010. december 27., 12:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés