• Fogászati probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!/Doktor Úr! Kb. 6-8 hónapja gyökérkezelés után egy fogkorona került a számba, ezt megelőzően még nem volt egyetlen koronám sem. 4-5 hete olyasmit érzek folyamatosan, mint amikor az ember megnyal egy elemet és az picit megcsípi a nyelvét, csak nem olyan erősen, viszont a nyelvem szélén körbe-körbe érzem. A számban nincs amalgámtömés csak műanyag tömés, szájüregi betegség nem jöhet szóba, ezt fogorvos már ellenőrizte. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e hogy ezt az érzést a korona okozza, esetleg fémallergia szóba jöhet-e, (a fülemben csak aranyfülbevalót tudok hordani, mert minden mástól begyullad). Ha szóba jöhet az allergia, hogyan tudom kideríteni, hogy valóban arról van-e szó, vagy lehetséges más ok is? Válaszát előre is köszönöm: Marianna

        WEBBeteg szakértő válasza a fogászat témában

        A ma készült koronák már allergia mentes fémből készülnek, és a koronák fém része a porcelánborítás miatt csak tizedmilliméternyire érintkezhet a nyálkahártyával. Forduljon fogorvosához és neki is mutassa meg a koronát a szájában, hiszen az allergiás reakciónak látható tünetei vannak.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 14., 15:03; Megválaszolva: 2010. december 20., 08:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés