Csapos műcsonk előtt gyökérkezelés?

Letört egy gyökérkezelt fogamből egy darab (bal felső 5-ös) , meg lett röntgenezve, jövőhétre kaptam is időpontot. Viszont néha úgy érzem, hogy a gyökérben maradhatott ideg, mert ha nagyon erősen rágok nyomásra kicsit érzékeny. (annó 3x is kiidegelte egy másik orvos, aztán úgy éreztem hogy már nincs benne több) Kérdésem pedig az lenne, hogy amikor csiszolja a doki a fogam, ki is idegelheti, vagy azt nem lehet egy napon elvégezni? És lehetséges, hogy gyökérkezelés után alkalmatlan lesz a gyökér a csapos koronára? Válaszát előre is köszönöm.

WEBBeteg szakértő válasza gyökérkezelés témában

Ha már megtörtént a gyökérkezelés valószínűleg nem fogják újra megtenni. Ha van időpontja és az orvosa röntgent is készített, akkor bizonyára tudja, mit tervez a fogával Nyugodtan mondja el neki is az aggályait, de bizonyára szakszerűen fogja Önt ellátni.

Általános szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. november 22., 16:46; Megválaszolva: 2010. november 25., 08:22
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Gyökérkezelés
Kedves Doktornő! Érdeklődni szeretnék mi lehet "normális", mi nem. A bal felső 6-os fogam régóta hol fájt, hol nem fájt, viszonylag nagy tömés is...
Látászavar
Kedves Doktornő! Gyökérkezelték a felső hatosomat, azóta az az oldali szememmel a látás valahogy nem az igazi. Kérdésem okozhatja-e ezt a fog, vagy...
Gyökérkezelés - túltömés
Kedves Doktornő! 1,5 hete voltam gyökérkezelésen. A doktor úr kicsit túltömte a fogamat. Jó értettem, hogy ez fel fog szívódni? Azt mondta 1-2...
gyökérkezelés
Kedves András! 2 hónappal ezelőtt kezdődött alsó fogam gyökérkezelése. A fog 4 csatornás. Sajnos nem vált panaszmentessé, továbbra is fáj...
gyökérkezelés
Tisztelt Doktor úr! Jobb alsó 6-os fogamat nagyjából fél éve kezdték el gyökérkezelni, ugyanis a tömés nem segített az érzékenységi...