• Fogprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem! Én 50 %-os rokkant vagyok, komoly pszichés betegségem van, személiségzavar, depresszió stb. amire gyógyszert szedek, és heti rendszerességgel pszicoterápiára járok. A fogam miatt nagyon meg vagyok ijedve.Tudom, hogy nagy baj van a fogammal, megmondta a fogorvos és a szájsebészet is, hogy le kell venni a műfogam, ami fenn van kb. 12 éve, mert súlyos gyulladás van alatta. A fájós rész a jobb felső 3-as, 4-es,5-ös 3 db műfogam alat van, ami mozog is. Attól tartok, hogy a jobb felemen levő fájdalmaim innen erednek, a jobb fülem, szemem, vállam nyilall. Egyik nap a jobb lábam is fájt. Most meg náthás is lettem miatta. Szombaton úgy éreztem a fogam húzza az egész jobb arcomat, még az orrom jobb felét is. Túl vagyok már a második Dalacin kúrán is. Első júniusban, meg most 2 hete újra. Pszichésen is beteg vagyok, és nem bírom rászánni magam, hogy levegyék a fogam és kezeljenek. Már mondták, hogy több hónapos kezelés, gyógyulás után lehet szó új fogról. Amit hitelből kell megoldanom, ami nem lesz egy könnyű futam, anyagi helyzetemet nézve. Félek, hogy nem tudok enni , beszélni fog nélkül, ez látszani fog, sajnos elől van. Félek a veszteségtől, hogy fogatlan leszek. Fáj most is , és nyilall a fülem is. Kérdésem, a fogam fájdít meg mindent a jobb oldalamon, ha nem tudom rászánni magam a kezelésre, akkor súlyos bajok lesznek? És ha felmegy a genny az agyamba, meghalok? Tudom, hogy baj lesz, ha nem megyek el a fogorvoshoz kezelésre. És mégsem tudom rászánni magam. Súlyos gyulladás van a szervezetemben? Félek!!!! És sokáig fogatlan is leszek. Először pszichésen kell rászánnom magam, hogy el menjek a kezelésre? Félek, hogy nagy baj lesz. Most is fájdogál. Csak ezt szerettem volna kérdezni. Köszönöm, hogy elolvasta kérdésem. Üdvözlettel: Marika

        WEBBeteg szakértő válasza a fogászat témában

        Kedves Marika! Csak elindulni nehéz, miután megtörtént az első beavatkozás az orvos fogja irányítani, hogy mikor, milyen gyakorisággal kell menni a kezelésekre. Az antibiotikum csak elnyomja a gyulladást, az igazi okot nem szünteti meg, ezért minél hamarabb határozza el, hogy jobban akar lenni és ennek érdekében kövesse a fogorvos utasításait, és hagyja magát kezeltetni. Lehet, hogy csak 1 hónap múlva lesz újra foga, de az nagyon szép lesz. Tudom, hogy nehéz, de képes rá, hogy végig csinálja, én szorítok Önnek.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 30., 18:25; Megválaszolva: 2010. szeptember 05., 13:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés