• Periodontális fertőtlenítés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő, A fogorvosom azt mondta, hogy a helytelen fogmosás következtében lekopott a fogínyem (?), ezért is nagyon érzékenyek a fogaim, mindenféle hideg és meleg hatásra is. Azóta rendszeresen használok szájvízeket Meridol Curasept, és Listerine is, habár az utolsó nagyon csíp, ennek mi lehet az oka? Ajánlotta az orvos a periodontális fertőtlenítést, ez mit jelent? Kb. mennyi időt vesz igénybe? Olvastam a barázdezárásról, nem inkább az lenne jó nekem? Félek, hogy a "lekopás" miatt később elkezdenek mozogni a fogaim és akár ki is esnek...., Mi lehet tennem, hogy ne következzen be vissza nem fordítható folyamat? A fogselyem helyett hallottam a fogtisztító keféről, mi a véleménye róla, az előbbit nem szeretem használni, az utóbbira egyelőre nem találtam a boltokban.... köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a fogászat témában

        Kedves Kérdező! A Listerine tényleg nagyon erős, én is csak hígítva tudom használni, fél kupak Listerine fél kupak víz. Nyugodtan alkalmazza ezt a hígítást. DE a fognyaki érzékenységen ezek a szerek nem segítenek, ezek ínygyulladásra vannak. Valószínűleg Önnek van fogköve is és az orvos a periodontális fertőtlenítés első lépcsője ként fogkőszedést javasol, valamint ezen készítmények használatát. A fogtisztító kefék azoknak ajánlott, akik nagy fogközeik vannak, hiszen ezek bár különböző méretben kaphatóak, de nem szabad erőszakkal bepréselni a fogak közé. Ezt mindenképpen csak akkor szabad beszerezni, ha eltávolították a fogkövét és az orvos is javasolja, hiszen ez egyén föggő, hogy kinek van rá szüksége kinek nem. A fognyaki kopások miatt nem fog kiesni a foga, ezeket fognyaki tömésekkel lehet javítani és sensitiv fogkrémet tudnék ajánlani, valamint soft típusú fogkefét. Erről olvashat még az álatalam írt cikkben is: https://www.webbeteg.hu/cikkek/fogaszat/8462/erzekeny-fogak---okok-es-kezeles Illetve nyugodtan kérdezzen kezelő orvosától is. Azért vagyunk, hogy segítsünk!



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 29., 11:35; Megválaszolva: 2010. szeptember 01., 09:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés