Fülfájás

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Jobb oldali fülfájással mentem el a háziorvoshoz 3 héttel ezelőtt. Ő fülcseppet adott, szerinte huzat okozta fülbántalom, de a panaszok nem múltak, fájdalmas a fülem, néha fogaim, a nyelés, az ásítás, és néha jobb oldalon a nyakam elől is egy szóval a jobb oldal. Meleg hatására a fájdalom enyhül sokat. Miután a panaszok nem múltak elküldött egy orr-fül- gégészhez. Aki azt mondta, hogy ez nem a fülem, mert, hogy a fül gyulladásai nem sugároznak máshova, ha fáj a fülem, akkor csak az fáj. Így tovább kell nyomozni, mi lehet az ok. Elküldött vérvételre, ami vizsgálták a TSH szintet, ami a normál határok közt mozog, kicsit magasabb koleszterin színtet állapított meg és semmi mást. Elküldött ultrahangra, ami azt állapított meg, hogy neki gyanús valami a jobb oldali pajzsmirigy körül. Lehet ez akár pajzsmirigy gyulladás is. Menjek el egy endokrinológus szakemberhez. A másik feltételezése, hogy jobb oldali álkapocs izületi gyulladás lehet, mert a vizsgálat közben állandóan kiakadt, vagy kiugrott az álkapcsom jobb oldalon, ha kinyitottam a számat, Ezért keressek fel egy fogorvost is. A szabadságok miatt időpontok augusztus végére, szeptember elejére vannak. A házi orvossal konzultálva, hogy a fájdalmon enyhítsünk szedem most már kb. 10 napja a Flekrot EP Rapid 50 mg.gramulátumot, ami reggeltől kb. du 6 óráig hat is. Ez idő közt nem érzek fájdalmat, de akkor újra jelentkezik. Ekkor beveszek egy szem 12, 5 Volterán Dolo 12, 5 mg. Nevű gyógyszert s elvagyok vele reggelig, s kezdődik a dolog elölről. Lázas nem voltam egyszer sem. Meddig szedhetem ezeket a gyógyszereket, amelyek egyébként hatnak a fájdalomra, de nem tudom igazán gyógyítanak-e. Levelem elolvasását és véleményét köszönöm. Üdvözlettel Fehérné

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a állkapocs-fájdalom témában

Mivel igen összetett a problémája ajánlanám a Bioptron vagy infra lámpa használatát. És szabadság ide vagy oda, de nem szabad ezt agusztus végéig elhúzni, keressen fel egy fogorvost, helyettesítésnek lenni kell, illetve nem megy mindenki el szabadságra. Hiszen ezek a gyógyszerek nem fogják az okot megszüntetni. És ragszkodjon ahhoz, hogy készüljön, vagy készíttessen panoráma röntgen felvételt.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. július 19., 15:57; Megválaszolva: 2010. július 30., 14:38
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt