• Fogszuvasodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornö!

        A második jobb felsö fogam érzékeny édesre hidegre.

        Egy kis ideje néha kis tompa fájdalmat érzek benne de ez nem intenziv

        és nagyon ritkán jön elö ez a pici fájás.nemtudom volt e tömés benne mert a mellete lévöt tömték és volt egy fogam jobb felsö 3adik amit tavaly nyáron ki kellet sajnos huzni de az a fogam már elviselhetetlenül fájt éjszaka is.

        3nap mulva elmegyek fogászatra és betömetem.

        De nagyon félek hogy ki kell huzni ideges vagyok nagyon de tényleg ez a fájás nem is jön elö csak egy nap pl egyszer akkoris csak pici idöre és nagyon jelentéktelenül.

        Ugye nem kell kihúzni? =(

        És még az hogyha pl egy fog fáj azt még nem kell attól kihúzni csak akkor ha már nagyon gyökerig van lyukadva deha csak simán fáj pl egy fog és nincs tövig lyukadva ugye még belehet tömni?

        kérek valami nyugtató információt mert rettenetesen félek a foghuzástól.:S=(

        (16L)

        WEBBeteg szakértő válasza a fogszuvasodás témában

        Kedves 16 éves lány!

        Ne izguljon, attól ha egy fog fáj és lyukas, még nem kell feltétlenül kihúzni. Minden fogorvos arra törekszik, hogy megmentse a fogat addig, ímg csak lehetséges. Természetesen a pontos teendőt csak vizsgálat után lehet megítélni, de én csak bátorítani tudom, hogy ne féljen, hiszen csak akkor van szükség foghúzásra, ha a szuvasodás már visszafordíthatatlan károsodásokat okozott a fogbélben, a fájdalom megszüntetésének egyetlen módja a fogbél eltávolítása.


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-06-13 13:30:18; Megválaszolva: 2010. június 13., 13:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy évek óta vannak ilyen fehér foltok a nyelvemen, sosem foglalkoztam vele, néha jobban kifehéredik néha elmúlik viszont hátul ahol ilyen “ritkásabb foltok” vannak sosem múlik el,...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        A hüvelyszárazság nem szégyen
        A hüvelyszárazság a mindennapok során kellemetlen tüneteket okozhat.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.