• Érzéskiesés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő. Két hete, állam baloldalát érintve, nem azonos érzést éreztem, mont korábban, illetve mint arcom többi részén. Az érzés, egy fogorvosi kezelés alkalmával beadott injekció kezdő érzéstelenedéséhez hasonló. Nem terjed ki az inyre, vagy az arc más részére, korlátozódik az áll, baloldalára. Ott is csak az arc húsra.Néha csökken, néha erősödik. Nyomásra nem érzékenyebb.Duzzanat nincs.Gondolom, valami ideg természetü jelenség lehet. Hova forduljak panaszommal, illetve mi az ördög lehet a probléma? Válaszát tisztelettel köszönöm.Kézcsókom.

        WEBBeteg szakértő válasza a állkapocs érzékenysége témában

        Kedves Kérdező!

        Ennyi információból pontos választ adni nem egyszerű. De általánosságban annyit írhatok első körben, talán érdemes felkeresni egy fogorvost, mert bizonyos esetekben alsó fogak gyulladásos panaszai okozhatnak ilyen problémát (legtöbbször 4-es ,vagy 5-ös fogak=kisörlőfogak,de akár a többi is). Ezt egy vizsgálattal + egy röntgennel a fogorvos megtudja állapítani.

        Ha nem talál megoldást a fogorvos, valószínüleg beutalja majd egy szájsebészeti szakrendelésre, ahol megvizsgálják majd a fogain túl a környező anatómiai képleteket (csontokat, idegeket nyálmirigyeket stb.). Valószínűleg addigra biztos fény derűl a probléma okára. Ritkán persze állhat a háttérben központi idegrendszeri probléma is, ezzel neurológia szakrendelések foglalkoznak, de ez tényleg ritka és  valószínübb, hogy valamilyen perifériás (korábban említett gyulladásos) probléma a panaszai  forrása .

        Remélem, segíthettem.
        Katona Pál
        fogszakorvos
        dento-alveolaris sebész szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-06-10 09:23:20; Megválaszolva: 2011. július 29., 13:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: