• kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor!

        Még januárban volt egy aftás szájfertőződésem, az azóta elmúlt, viszont a jobb nyelv alatti nyálmirigyem még mindig meg van duzzadva kicsit. Voltam vele szájsebészeten, nem is egyszer, tapintással megvizsgálták ugyan, de nem nagyon foglalkoztak vele. Időről-időre azért idegesít, mert még mindig nem apadt le, és nem tudom, hogy most már hova fordulhatnék ezzel. Egyáltalán kell-e, vagy majd csak egyszer elmúlik...? Szeretném megtudni, hogy miért is van, de semmilyen választ nem kaptam, csak, hogy majd elmúlik... de már itt van lassan három hónapja, és mégse.

        Hozzá kell tennem, hogy az utóbbi hónapok nagyon stresszesek voltak számomra, nem tudom ettől lehet-e ilyen, de jó lenne igazából tudni, hogy miért is van ez.

        Elnézést a kuszaságért.

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a nyálmirigy témában

        Kedves Kérdező!
        Az orvosok valószínűleg azért várnak a problémás terület orvoslásával, mert úgy vélik még nem olyan nagy mértékű ez a duzzadás,  amit valószínűleg egy apró nyálkő okoz, és azt várják, hogy magától ki  ürüljön. Azonban ez rosszabbodhat is. Ilyenkor fájdalmat, ill. a nyálmirigy tovább duzzadását tapasztalhatja. Ha rosszabbodik mindenképpen fel kell keresse újra a szájsebészetet.

         

        Az aphtát kialakulásához biztosan hozzájárolt az Ön stresszes állapota is, ill. a nyálelválasztására is kihatással van.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-17 21:19:30; Megválaszolva: 2010. március 17., 21:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: