Hirdetés
      • fogászat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megtudni mitől gyulladhat be egy fog, ha semmi szuvasodásra utaló jel nincs?  Egy kiidegelt fog is bármikor és bármitől begyulladhat-e?  Segíthet e az Elmex fogkrém használata? Őn szerint a Vitinne íny kapszula szedése mennyire javasolt és mennyi ideig?  Ön szerint segíthetne-e hogy ne gyulladjon be ujra a fog? Tisztelettel: Dóra

        WEBBeteg szakértő válasza a fogászati probléma témában

        Kedves Dóra!
        Egy fog gyulladását több dolog is okozhatja. Például a gyakori tömés csere, túl mély tömés, nagy szuvasodás, de a fog az íny felől is befertőződhet. A gyökérkezelt fogak szintén több okból gyulladhatnak be ismét. Például:
        - a fog bár tökéletesen volt gyökérkezelve, de a csontból a gyulladást a szervezet nem tudta feldolgozni,
        - a fog anatómiai adottságai miatt a gyökértömést nem lehet tökéletesen kivitelezni, a fogban erős görbület van
        - nem megfelelően kivitelezett gyökérkezelése,
         - a fog gyökéren ciszta alakult ki, ezt csak sebészi úton lehet eltávolítani resectióval.
         Az Elmex fogkrém egy nagyon jó fogkrém, de abban egyik fogkrém sem segít, hogy ne alakuljon ki gyulladás a fogán. A Vitinne kapszula egy vitamin készítmény, amit főleg ínyproblémák esetén ajánlott szedni. Mint egy vitamin komplexum nincs kötelező szedési ideje és csodákat sem kell várni tőle, de a szervezet számára fontos összetevőket tartalmaz. Ugyanakkor a  már kialakult gyulladást ez nem tudja gyógyítani.
        A megelőzésben  a rendszeres fogászati szűrővizsgálat, a fogkőszedés  és az évenkénti panoráma röntgen a javasolt.


        Dr. Galgóczi Natália, fogorvos
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Pintér Olivér

        Kérdés: 2010-03-07 18:16:16; Megválaszolva: 2010. március 07., 18:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: