• Feketepenész

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr!

         

        Nekem egy nagyon különleges betegségem van, csak az interneten találtam róla egy pár dolgot. Voltam egy doktornőnél, aki feketepenészt állapított meg nálam, ugyanis fekete volt a nyelvem. Az előzmény tünet a szem és fejviszketés volt. Azóta szedem folyamatosan a Nystatint, a nyelvem már nem fekete (igaz, másfél hónap óta tart a kezelés), illetve probiotikumot is szedek. A neten azt olvastam, hogy ez a legyengült immunrendszer következménye, mármint ez a betegség. Én úgy érzem, hogy a betegség mellett, az immunrendszerem is erősítésre szorul. Mit tegyek? Fogy az erőm, mit tudok ellene tenni, hogy majd ha meggyógyulok, nem fog visszatérni? És egyáltalán, gyógyítható-e ez a betegség.

         

        "Elkeseredettség" jeligére Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a gombás fertőzés témában

        A legfontosabb, hogy a háttérben lévő immunszuppresszió okát megtalálják, ezért forduljon belgyógyászhoz. Ha az alapbetegség meggyógyul, akkor a gombás fertőzés sem fog visszatérni, viszont ha ez nem következik be, akkor visszatérhet. Igyon grapefruit magolaj cseppet a Nystatin kezelés mellett.


        Dr. Bodnár Edina
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-23 15:26:06; Megválaszolva: 2010. február 23., 15:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdv. 3napja begyulladt a jobb oldali felső bölcességfogam. Ezzel egyutt a jobb oldalon az arcom is nagyon megduzzadt , kemény gennyel teli, feszülő. Tegnap kihúzták a bölcsességfogam és a mellette levôt is, tehát 2-o egyszerre, a helyét nem...
        A jobbfelso bolcsessegfogam eltavolitasanal kb.2mm-t a gyokerbol bennhagyott a szajsebesz azzal az indokkal hogy tul kozel van az arcureghez majd magatol kilokodik vagy betokosodik.Nincs ilyenkor valamilyen szovodmeny?Biztos hogy a varakozas a legjobb...
        Kedves Doktornő! 28 éves vagyok! Fogorvoshoz rendsheresen járok,még is hullanak szét a fogaim és sokat szenvedek velük. Külföldön élek es begyulladt az egyik fogam! )Jobb alsó) Bölcsességfogra gyanakodtam,de jobban átnézve a...