Foglazulás

Kedves Dr. Úr,

Egy ájulás miatt bevertem az arcom alsó felét, ennek következtében meglazult a felső két metszőfogam (maradandó) . Az érzékenység enyhült az utóbbi pár napban, de még mindig nagyon érzékeny. A röntgenen nem látszott törés, a fogaim nem mozdultak el a helyükről, nem tették sínbe, de azt mondták h ne használjam egyáltalán, ne harapjak rá hogy rögzüljön, meg megerősödjön. A zománc pattant le az egyikről egy kicsit, de más külső sérülés nem látszik (meg uyge az alsó ajkam hasította fel ez a két fog, de varrni azt sem kellett) . Kérdeztem, hogy mikor derül ki, hogy elhal e a fogam, kell e gyökérkezelés, azt mondták hogy az hosszú idő, akár két év múlva is előfordulhat h szükség lesz gyökérkezelésre és elhalhatnak az idegek. Kicsit félek, nem szeretném elveszíteni a fogaimat, de smemi konkrét dolgot nem tudtak mondani. Azt szeretném megkérdezni, hogy előfordulhat az is hogy teljesen rendbejöna  fogam? és tudom majd használni és később akár gyökérkezelni sme kell majd? Mik a rossz és a jó jelek?

Köszönöm a választ,

N. Szonja

WEBBeteg szakértő válasza foglazulás témában

Kedves Kérdező!

Ha a röntgenen törés nem ábrázolódott, akkor valóban várni kell. Nem lehet meghatározni, hetekben-hónapokban, hogy mennyit. Ha csökken az érzékenység, gyökérkezelni kell. Akár hosszú folyamat is lehet.Üdvözlettel: Dr. Kiss Terézia Ibolya, fogorvos

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 28., 13:08; Megválaszolva: 2009. július 28., 13:08
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
rheumatoid arthritis okozta...
A probléma, amiről írok, reumatológus, szájsebész és fogász szakemberek együttes konzultációját igényli! Fogorvosom három évvel ezelőtt azt...
Foglazulás
                                                                Tisztelt Cím! Szeretném...
Szájpadlás
Tisztelt Doktornő, Csatolt fotón látható fehér duzzanat van a szájpadlásomon. Kicsit érzékeny is. Tudna segíteni hogy mi lehet ez? Illetve...
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...