Fogfájás?

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

A jobb alsó 6-os fogamat kb 5 lve gyökérkezelték, majd 3 éve újra tömni kellett. Semmilyen problémám nem volt vele, viszont pár napja nem tudok raharapni, de ha kocogtatom nem fáj, csak rágásra. A bölcsesség fogam kezdett el nőni, elképzlehető, hogy tolja a többi fogamat és azért a fájdalom?, De pont a gyökérkezelt fájna? Igazából az alatta lévő rész lüktet (ami kihat hátréb is)  de se nem piros, se nem duzzadt fel, ha nyomom akkor se fáj. Kizárólag ha fenről összharapok. Anno készült róla röntgen és minden rendben volt vele.

A bölcsesség fog okozhat ilyen fajta elmozdulást?

Köszönettel: Anita

 

 

 

WEBBeteg szakértő válasza fogpanaszok témában

Kedves Anita! Ha nem fér el a fogsorban a bölcsesség fog, akkor okozhat ilyen panaszt. A bölcsesség fog nyomást gyakorol a többi fogra, és okozhatja a gyökérkezelt fognak a panaszait. Dr. Kiss Terézia Ibolya fogorvos .

Megválaszolva: 2009. június 28.

Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek

Alsó fogíny válasz
Tisztelt Doktornő! Kb. 3 hónapja voltam fogkőszedésen. Az enyhe fogíny gyulladás hol látható? A kis kapillárisok jelenlétét, a fogak és az íny találkozásánál?...
Folt a szájnyálkahártyán
Tisztelt Doktornő! Egyik napról a másikra megjelent férjem szájnyálkahártyáján egy fehér folt, ami nyomás hatására enyhén fáj. Az azt megelőző nap este...
Fognyaki kopás
T. Doktornő, Előző válaszára szeretnék reagálni. A fogorvos a fogíny recessziót nem említette, csak a fognyaki kopást. Ezt is akkor okozhatja a rossz fogkefe...
Fognyaki kopás
Kedves Doktornő! Enyhe fognyaki kopást azonosított a fogorvos 1-2 fogamon. Ez megegyezik a fogíny recesszióval? Ha nem, mi a különbség, kiváltó ok? Szükséges...
Foghúzás utáni foghely, íny fájdalom
Tisztelt Doktornő! Több, mint egy hónapja húzattam fogat, felül, és pár napja elkezdett a foghely, íny fájni erősen, lüktetni azon a szakaszon. Érzem,...
Fogászat_csintritkulás
Tisztelt Doktor Nő! Csontritkulásom van, és gyógyszert kellen rá szednem. Tudom a biszfoszfonát típusú gyógyszert nem ajánlott fogászati szempontból:...