Fogíny

Tisztelt Doktor! Ma reggel az egyik fogamat tapogattam, és megcsúszott az ujjam. A bal felső hetes fogról van szó (a bölcsességfog már hiányzik) , a körmöm valószínűleg megsértette az ínyt, egészen ameddig csak fel tudok az ujjammal nyúlni, mert most fáj egy kicsit, ha végigtapogatom. Meridollal öblögetek, elég ez a fertőtlenítéshez, vagy várható, hogy az íny be fog gyulladni, vagy komolyabb baj lesz belőle (pl. tályog)? Egy hét múlva nyaralni megyünk, ezért idegesít a dolog. Válaszát előre is köszönöm! Éva

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogíny témában

Kedves Kérdező!

Bár a sebet nem látom, de kétlem, hogy olyan problémát okozott volna sajátmagának, ami ne gyógyulna meg magától. Sajnos a szájban levő sebek eléggé tudnak fájni, de mivel a nyálunk jó fertőtlenítő tulajdonságú általában szépen gyógyulnak. Tartsa tisztán a száját, mosson fogat ott is és vélhetően egy hét alatt meggyógyul.

                   Jó nyaralást kívánok

 Üdvözlettel: Dr. Katona Pál fogorvos, dento-alveoláris szájsebész

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 22., 13:06; Megválaszolva: 2009. június 22., 13:06
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt