Nyelvgyök

Három éve cystát operáltak le a nyelvgyökről. Mostanában műtét helyének környékén csípő, viszkető, szúró érzéseim vannak. Szárazan köhögök ilyenkor. Lehet-e allergia? ha igen mi jöhet számításba?

WEBBeteg szakértő válasza nyelvgyök témában

Tisztelt Kérdező! Elsősorban helyi okokat kell kizárni, ezért azt javasolom, hogy ahol műtötték, a szájsebésznél kéne kontrollra menni és megnézetni mi lehet a baj oka. A csipő, viszkető érzés és az inger okozhat köhögést. Allergia nem valószínű, mert nincsenek szem, orr és bőrtünetek. Ennek tisztázása után, ha a szájsebész szerint nincs helyileg elváltozás, akkor lehet allergológushoz fordulni.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 18.

Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek

Mandula műtét után hólyagok a nyelven
Tisztelt Uram! A következő problémával fordulnék önhöz, a tegnapi nap folyamán múlt 2 hete, hogy kivették a garatmanduláim. Voltam egy hetes kontrollon...
Nyelvgyöki mandula duzzanat
Tisztelt Doktor Úr! Struma műtétem lett volna elaltattak, de a tömeges nyelvgyöki mandula miatt nem tudtak altat elkezdett vérezni, szakrendelésen nem...
Nyelvgyöki mandula RF műtét
Tisztelt Doktor úr! Az elmúlt héten már kérdeztem Öntől. Azóta a 6 hónapja jelen lévő gombóc érzéssel a torkomban voltam kontroll vizsgálaton. Újab...
Alsó fogíny válasz
Tisztelt Doktornő! Kb. 3 hónapja voltam fogkőszedésen. Az enyhe fogíny gyulladás hol látható? A kis kapillárisok jelenlétét, a fogak és az íny találkozásánál?...
Folt a szájnyálkahártyán
Tisztelt Doktornő! Egyik napról a másikra megjelent férjem szájnyálkahártyáján egy fehér folt, ami nyomás hatására enyhén fáj. Az azt megelőző nap este...
Fognyaki kopás
T. Doktornő, Előző válaszára szeretnék reagálni. A fogorvos a fogíny recessziót nem említette, csak a fognyaki kopást. Ezt is akkor okozhatja a rossz fogkefe...