• Szájüregi probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/úr! A véleményét szeretném kérni a következő problémámmal kapcsolatban. Kb. egy hete jelent meg a szájpadlásom egész hátsó részén két vörös - számomra duzzanatnak tűnő - egymással egy vonalban lévő hyperaemias elváltozás. Egyik nap az egyik jelent meg, majd két nap múlva a másik. ( kb. fél centisek )Önmagukban nem fájnak, de ha a nyelvemmel érintem őket, vagy étkezem akkor érzékenyek. Voltam szájsebészeten, ahol nem tudta megmondani a Doktor, hogy mi okozhatta ezt az elváltozást.Elmondta, ne aggódjak, mert ez semmi esetre sem rosszindulatú dolog. Curaseptes öblítést javasolt, naponta háromszor. A kérdésem: Megnyugodhatok-e akkor is ha, bár kizárta azt amitől féltem, azonban mégsem tudjuk, hogy mi van a háttérben? A rendkívül erős szénanátha jellegű allergiám is okozhat ilyet? Ere - bár néha már az egész szájpadlásomat irritálja - ugyanis nem szedek semmiféle gyógyszert. E mellett ISB - m is van és funkcionális diszpepsziám is, bár ezek nem járnak gyakori panaszokkal. És még egy teljesen intim kérdés. A párommal való együttlét (orális szexre gondolok )okozhat-e efféle problémát? ( Itt megjegyezném, hogy nem vagyunk durvák a szexben egymással és maximális higiéniára törekszünk. ) Nagyon sokat olvas az ember a férfi nemi szerv még a legnagyobb tisztaságban is megtalálható kórokozóiról. Megértését köszönöm, Tisztelettel: Zsuzsanna

        WEBBeteg szakértő válasza a szájüreg betegsége témában

        Kedves Zsuzsanna!

        Ha a kezelőorvosa megvizsgálta, és kizárta a daganat lehetőségét, nyugodjon meg. Bízzon a fogorvosában!

        Nem valószínű, hogy szénanátha okoz ilyen tüneteket.

        Lehetséges, hogy orális szex révén odajutó vírusok okozzák a nyálkahártya-elváltozást. Próbálják ki, hogy 1-2 hétig nem alkalmazzák, hogy lesz-e ezalatt javulás.

        Dr. Kiss Terézia Ibolya fogorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-02 23:22:45; Megválaszolva: 2011. október 04., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés