• Fog tályog???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem!

        A kérdésem a következő lenne: 3hete volt 2 fogtömés cserém a felső jobb oldali premolárisaimban (egyszerű fehér tömés csere, nem gyökérkezelt, 3 évesek voltak, bár a két fog között egy ideje be volt gyulladva az íny, éreztem is a azt a kellemetlen szagot, amit a fogselyemmel onnan kihúztam) Érzéstelenítővel végezte a tömést, nem is fájt, még utána sem egyáltalán, nagyon jó érzés volt, hogy a kellemetlen szag is eltünt a fogaim közül, egészen 5 napig, amikor is annyira elkezdett fájni, hogy nem is tudtam eldönteni, pontosan melyik fogam fáj, aztán néhány nap múlva a kitisztázódott hogy a 4-es fájt, majd 1-2 nap múlva ez is elmúlt: Ezután kialakult egy hatalmas (kb. 1.5-2cm) átmérőjű tályogszerű duzzanat, kb a 4-5 fogak gyökércsúcsai fölött, a buccalis felszínen, ami azóta  nagyon érzékeny nyomásra, de még erősebben mosolyogni sem tudok vele. 24 éves vagyok, eddig nem nagyon voltak problémáim a fogaimmal, mindig is próbáltam vigyázni rájuk, ezért eléggé megilyesztett ez a dolog.Mi lehet ez, és gyógyszeres kezelés létezik-e ilyen vagy hasonló problémákra vagy minden esetben szájsebész és műtét a megoldás? Várom a válaszát! Nagyon köszönöm! Tímea

        WEBBeteg szakértő válasza a fogtömés témában

        Kedves Tímea!

        Nagy tömések alatt előfordulhat, hogy az ideg elhal. Keresse fel újra a fogorvosát, hogy megvizsgálja Önt. Valószínűleg gyökérkezelésre lesz szükség.

        Webbeteg


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-05 22:32:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 19:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés