• Inygyulladások és fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor Úr!

        Hónapok óta bizsergett a jobb szemfogam egész gyökere, s kellemetlen, szembe és fejbe sugárzó nyomást okozott.  Ez a fog gyökérkezelt,   csonkolt fog volt. A gyökkérrészen az ínyem jóval duzzadtabb volt, mint a többi fogé. A röntgen gyulladásos állapotot mutatott, s bár teljes koronasort kellett kettévágni, rászántam magam a kihúzatásra, amikor is az 1-es és 5-ös fog is kihúzásra került./ 2-es és 4-es fogam már nem volt/ Ez március elején történt. A húzások helye szépen begyógyult, ám az inyemen különböző érzékeny területek, göbök jelentek meg a most kihúzott fogak fölött, melyek miatt az időközben elkészült pótlást sem tudom viselni.

        A fogorvosom ezt csont témának tartja, s szerinte ez hónapokig tartó folyamat lesz.60 éves vagyok és csontritkulásom is van, nem tudom ez ebben az esetben jelent-e valamit.

        Szeretnék többet tudni erről a dologról. Ha a húzás sebe begyógyult, mi történik az íny külső területén?

        Köszönettel

        Erzsébet

        WEBBeteg szakértő válasza a fogínygyulladás témában

        Kedves Kérdező!

        Sajnos valóban évekig tart, míg a felület egyenletes lesz, de van lehetőség arra, hogy a protézis belső felületén a dudoroknak megfelelően becsiszoljanak. Beszélje meg kezelőorvosával.

        Dr. Kiss Terézia fogorvos


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-27 20:42:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 12:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy évek óta vannak ilyen fehér foltok a nyelvemen, sosem foglalkoztam vele, néha jobban kifehéredik néha elmúlik viszont hátul ahol ilyen “ritkásabb foltok” vannak sosem múlik el,...