• Nyelv - piros

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr. Lengyel Csongor!

        Kb. egy hónapja gyomortükrözésen voltam. Azelőtt nem vettem észre, de azóta a nyelvem töve, főleg a jobb olalon időnként piros, érzékeny, mintha kidörzsölődött volna, néha olyan, mintha véraláfutásos lenne, és furcsa égő/csípő érzést érzek a számban. Dohányzom. Voltam fogorvosnál, de nem tudott semmit mondani, szakemberhez irányított. Sajnos, nem tudom pontosan hova forduljak. Doktor úr! Ez már rák?

        WEBBeteg szakértő válasza a érzékeny nyelv témában

        Tisztelt kérdező!


        Először is szeretném megnyugtatni, ez valószínűleg nem rák.
        Panaszait a gyomortükrözés során keletkezett mechanikai irritáció, mikrosérülések okozhatták. Meglehet, hogy az adott terület felülfertőződött.
        A szakorvos, akihez panaszával fordulhat, a fül-orr-gégész, ők foglalkoznak a garat vizsgálatával, kezelésével.
        Addig is a langyos kamillateával való öblögetés, gargarizálás segíthet.
        Az égő, csípő érzés gombás fertőzésre utalhat, ami ecseteléssel, gombaellenes gyógyszerrel kezelendő, de erről szakorvos dönthet, a fizikális vizsgálat, szükség esetén váladéktenyésztés után.

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-08 08:50:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés