Hirdetés
      • Fogak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/ Úr!

        Több kérdésem is lenne. Előszöris, 21 éves vagyok, és a bal felsö metszöfogamon egy barna folt van, már eleve igy nőtt ki. Akkor jo sok éve azt mondták, h csak uj koronával, lecsiszolással lehet eltüntetni. Engem nagyon zavar, nem is tudok mosolyogni tőle, de mivel egészséges, ezt sem tartom jo megoldásnak. Nem tudom, esetleg manapság valami újabb eljárás? Bután fog hangazni: de esetleg valamilyen lefestési eljárás nincs rá?

        Másik kérdésem, hogy létezik olyan fogszabályzó ami hátul van? tehát teljesen láthatatlan? csak feül lenne szükségem rá, első két fogam kicsit hátratolódott a jobboldali szemfogam miatt( a két szemfogam tejváltozatát eccere kihúzták, mondván zavarja az elsőfogaimat a nővésben).

        Az utolsó kérdésem arra vonatkozik, hogy vettem egy ásványi anyagos fogkrémet, amitől azonban fájttak a fogaim amíg használtam, pedig nincs lyukas. Vékony lenne a zománc rész? Vagy mitől lehet?

        Válaszát előre is köszönöm szépen!

        Zsófi

        WEBBeteg szakértő válasza a fogszabályozás témában

        Kedves Zsófi!


        1: A barna folt eltüntetésére sok megoldás van . Lehet esztétikus töméssel, porcelánhéjjal, vagy lecsiszolás után koronával is, stb.
        2: Van olyan fogszabályozó, ami a fogak belső oldalára kerül fel. Lényegesen drágább, mint egy átlagos fogszabályozó készülék. Az viszont, hogy csak tényleg felül kell-e nem is olyan egyszerű kérdés mint gondolná. Fogszabályozó szakorvos erről tájékoztatni tudja.
        3: A fogkrémes kérdésére sajnos nem tudok korrekt választ adni. Olyan fogkrémet használjon, ami nem okoz panaszokat.

                                           Remélem  segítettem

                                                                                      Dr. Katona Pál
                                                                                      fogszakorvos
                                                                          dento-alveolaris szájsebész

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-02 12:00:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 08:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Esetemben négy nappal ezelőtt történt egyszerre több implantátum felhelyezése a felső állcsontba. A mai napon erősebb, a foghúzásra emlékeztető fájdalmat tapasztalok. A műtét napjától kezdve fájdalom érezhetően...
        Tisztelt Doktor, Körülbelül fél éve a szájnyálkahártyán az ajkamon és a nyelvemen is megjelentek fehér, fájdalmatlan, nem viszkető foltok, melyek hol halványabb és hol erösebbek, szarusodottabb formákat öltenek. Börgyógyász...
        Tisztelt Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni a diagnózis felállításában az alsó fogsoromon megjelenő elszíneződéssel kapcsolatban, amennyiben ez kép alapján lehetséges. Nem dohányzom és sosem fogyasztok alkoholt. Fül-orr...
        Üdvözlöm Dr.úr Kb: 3 hete kezdődött hogy jobb alsó 5-ös fogam begyullad és fájt este. Másnapra arcom is kicsit feldagadt. ill kicsit zsibbadnak éreztem azt a régió. Mivel ez hétvégére eset ezért csak ügyeletes orvoshoz tudtam fordulni aki...
        Tisztelt fogorvos úr! Észrevettem hogy néhány alsó fogam már eléggé szuvasnak tűnik, de fogászatra csak 3 hét múlva kaptam időpontot, és addig is szeretném tudni hogy mire számíthatok. Ezért lefényképeztem az alsó fogsoromat. Ön mit...
        Üdvözlöm! Mellékeltem pár képet min a nyelvem alatt ilyen kis csíkszerű körülötte fehér és a belseje piros, ami egy pontban kapcsolódik a nyelvemhez és van belőle több méretben. Ugyan ez megtalálható a párom nyelve alatt is és a...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés