Protézis

T.Cim!

Feleségemnek az új elkésztiett fog protéziséből 1 rész lesett. Visszament a fogorvoshoz 5 napra hogy garanciában csinálják meg ujra. Azt válaszolta, hogy erre nincs garancia.Nem volt aprópénz aprotézis megcsináltatása.Igy újra kell csináltatni. Igaz ez? Tisztelettel várom válaszukat. Egyébbként a várakozóbetegek is hasonló problémát jeleztek a feleségemnek. A befizetésről a csekket elvették, de igazolást nem kapott.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza protézis témában

Tisztelt kérdező!

Saját praxisomban (és a környezetemben is) egy egy év garanciát vállalunk a fogpótlásokra, ha a beteg rendeltetésszerűen gondozza. A fogtechnikák is úgy tudom, hogy egy év technológiai garanciát vállalnak munkájuk után. Egy jól működő fogorvos -f ogtechnika kapcsolat esetén ebből nem is szokott gond lenni.

Az előbb leírtak nem tudom, hogy írott - vagy iratlan törvények (azt hiszem irottak? )

Továbbá: Ha jól értem ez egy kivehető fogpótlás. Ha igen, szinte biztosan javítható, és nem kell másikat készíteni. A csekket vélhetően fogtechnikai díj után fizette be, melyről a fogtechnika számlát ír önnek (sokszor csak, ha külön kéri a beteg akkor postázza a technika a számlát)

Ha orvosi díj is felmerült, azt a fogorvosnál intézte és erről a nyugtát a fogorvos állítja ki.

Amúgy elég szövevényesek a különböző fizetési és kedvezményi feltételek Tb finanszírozott fogászatokon.

A ki nem vehető fogpótlások javíthatósága már nehezebb a szájban, de erre is vannak módszerek.

Remélem, hogy megtalálják a korrekt megoldást a kollégával közösen. Amennyiben nem tudnak megegyezni további információt a helyi OEP nél, vagy a megyei Stomatológus (fogászati) szakfőorvosnál kérhet.

Az én magánvéleményem ha lehet ilyen: egy 5 napos munka után (amennyiben az nem ideiglenes megoldás, és extrém dolog nem történt vele (a beteg nem vágta földhöz, nem érte a beteget baleset stb..) , illetve ha a beteg kérésére nem az a pótlás típus születik, amit az orvos ajánl és ezt a beteg saját felelősségére vállalja - ebben az esetben én például meg sem csinálom a pótlást - nem terhelheti a beteget újabb költség.

Őszintén remélve, hogy mindkét fél számára megfelelő megoldás születik:

Dr. Katona Pál

fogszakorvos

dento-alveolaris szájsebész szakorvos

Kérdés: 2009. január 11., 19:34; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 11:05
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
protezis hasznalat
Tisztelt dr ur! Van nekem 1 kiveheto patentos protezisem, also.Feltetlenul ki kell venni este, vagy csak eves utan ha etel megy alaja, es meg akarom mosni.Egy...
Csontsorvavás, inysorvadás...
Öt éve a tokokról felül annyira lesorvadt az iny, hogy leestek a tokok, a fogaim kivésésre kerültek, majd protézist kellett készíttetni, melyet mai...
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...