• Protézis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Cim!

        Feleségemnek az új elkésztiett fog protéziséből 1 rész lesett. Visszament a fogorvoshoz 5 napra hogy garanciában csinálják meg ujra. Azt válaszolta,hogy erre nincs garancia.Nem volt aprópénz aprotézis megcsináltatása.Igy újra kell csináltatni. Igaz ez??? Tisztelettel várom válaszukat. Egyébbként a várakozóbetegek is hasonló problémát jeleztek a feleségemnek.A befizetésről a csekket elvették,de igazolást nem kapott.

        WEBBeteg szakértő válasza a protézis témában

        Tisztelt kérdező!

         Saját praxisomban ( és a környezetemben is) egy egy év garanciát vállalunk a fogpótlásokra, ha a beteg rendeltetésszerűen gondozza. A fogtechnikák is úgy tudom, hogy egy év technológiai garanciát vállalnak munkájuk után. Egy jól működő fogorvos -f ogtechnika   kapcsolat esetén ebből nem is szokott  gond lenni.
         Az előbb leírtak nem tudom, hogy írott - vagy iratlan törvények   (azt hiszem irottak ??)

        Továbbá: Ha jól értem ez egy kivehető fogpótlás. Ha igen, szinte biztosan javítható, és nem kell másikat készíteni.  A csekket vélhetően  fogtechnikai díj   után fizette  be, melyről a fogtechnika számlát ír önnek ( sokszor  csak,  ha külön kéri a beteg akkor postázza a technika a számlát)
        Ha   orvosi díj is felmerült, azt a fogorvosnál intézte és erről a nyugtát a fogorvos állítja ki.
        Amúgy elég szövevényesek a különböző fizetési és kedvezményi feltételek Tb finanszírozott fogászatokon.

        A  ki nem vehető fogpótlások  javíthatósága már nehezebb a szájban , de erre  is vannak módszerek.

        Remélem, hogy megtalálják a korrekt megoldást a kollégával közösen.  Amennyiben nem tudnak megegyezni további információt a helyi OEP nél , vagy a megyei Stomatológus (fogászati) szakfőorvosnál kérhet.
        Az én magánvéleményem ha lehet ilyen: egy 5 napos  munka után (amennyiben az nem ideiglenes megoldás, és extrém dolog nem történt vele ( a beteg nem vágta földhöz, nem érte a beteget baleset stb..), illetve ha a beteg kérésére nem az a pótlás típus születik, amit az orvos ajánl és ezt a beteg saját felelősségére vállalja  -  ebben az esetben én például meg sem csinálom a pótlást - nem terhelheti a beteget újabb költség.

        Őszintén remélve, hogy mindkét  fél számára megfelelő megoldás születik:
         
                                                                             Dr. Katona Pál
                                                                                fogszakorvos
                                                               dento-alveolaris  szájsebész szakorvos

         

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-11 19:34:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 11:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés