Hirdetés
      • Mi lehet a baj, és mi rá a gyógymód?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2 napja megfájdult az állam a bal oldalon. Ma reggelre feldagadt az arcom. A duzzanat piros, meleg, és feszül. A fogam nem fáj csak érzékeny.Kamillával és orvosi zsályával öblögetek, és külsőleg is borogatom.Flectort is vettem be.Szeretném, ha a duzzanat minél hamarabb elmúlna. Mi a teendő? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogfájás témában

        Kedves Kérdező.

        Sajnos magától, illetve öblögető szerektől nem fog elmúlni a baj.Valószínüleg valamelyik fogában elhalt az ideg (lyukasodás miatt, vagy tömés alatt), vagy egy korábbi gyökérkezelt foga gyulladt be.
        Azt javaslom mihamarabb menjen el fogorvoshoz, mert a fogát vagy meg kell nyitni, vagy rosszabb esetben el kell távolítani. Ha sokáig halasztja a dolgot lehet, hogy még az ínyén, rosszabb esetben a bőrén  is kell egy pici metszést ejteni az orvosnak, hogy le tudja ereszteni a felgyülemlett gennyet.
        A foga azért nem fáj nagyon, mert a gyulladás már nem a fogában, hanem a fog körüli csontban zajlik. Ilyenkor inkább csak kocogtatásra, ráharapásra érzékeny a fog. Később ez is romolhat.

        A  szedett gyógyszere jó fájdalomcsillapító, de nem elég a gyógyuláshoz.
        (Ritkábban egész más mechanizmus is okozhat hasonló tüneteket (Fogágygyulladás) de az is kezelést igényel)
                                                 Jobbulást kívánva,
                                                                                  Dr Katona Pál fogorvos

         

         


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-12 21:21:59; Megválaszolva: 2011. július 28., 15:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: