• Fogászati híd

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! A héten készült el a 3 tagból álló porcelán hídam. Miután felragasztották úgy érzem, hogy akkor is összeérnek a fogaim amikor nem kéne. Orvosom azt mondta, hogy ha párnap alatt sem szokom meg,akkor alakít rajta. A kérdésem az lenne, ha már fel lett ragasztva akkor hogyan lehet rajta"alakítani"? Esetleges csiszolásnál nem sérül meg a felülete? Előre is köszönöm a választ! Kata

        WEBBeteg szakértő válasza a fogászati híd témában

        Kedves Kata !

        Az alsó- felső fogazatunk igen bonyolult rendszer szerint érintkezik egymással. Hídak készítése során ezt  gépekkel modellezzük, bár a lenyomatok alapján a fogtechnikus igyekszik pontosan beállítani a pótlás magasságát, de bizony előfordul nagyon gyakran, hogy korrigálni kell a ragasztás előtt, néha pedig utána is. Erre bizonyos határokon belül a fogorvosának van lehetősége. A porcelán illetve az alatta levő fém (ez utóbbi fémmentes hidaknál hiányzik) vastagsága erre lehetőséget ad. Finom csiszolókkal és polírozókkal ezek alakíthatóak úgy, hogy a pótlása minősége nem romlik, és a felület is kellően sima marad.
        Tanácsolom, hogy ha magasnak érzi pótlását, sokáig ne várjon, mert túlterhelődhetnek fogai, mely bár átmeneti, de  kellemetlen, bosszantó  kis panaszokat okozhat, és sokszor csak egy-két kézmozdulatra van szüksége fogorvosának, hogy másik kényelmi helyzet alakuljon ki.

                                                                    Remélem segíthettem.
                                                                                                                  Üdvözlettel: Dr Katona Pál fogszakorvos és szájsebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-05-07 10:03:10; Megválaszolva: 2011. július 28., 14:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: