Fül előtti kis csomó

Jó napot Doktor Úr, Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb aprilis végén véletlenszerűen észrevettem a jobb fülem előtt a fülcimpám tetejévél egyvonlban egy kis csomót ami fájfalmatlan tapintásra kereknek tűnik picit tömött első tapintásra de ha erősebben megnyomom akkor puhább sokkal kb a mutató ujjam tetejével azonos méretű. Azt tudni kell hogy jobb oldalon evek óta volt egy nagyon rossz allapotban lévő fogam amit júniusban sebészeti úton eltávolítottak ez egy jobb felső nagy rágófog volt és azt is tudni kell hogy minden ejszaka csikorgatom a fogaimat és olvastam hogy a fültőmirigy vetületében lévő reaktív nyirokcsomo is imitálhat ilyet vagy tomegesebbé váló rágóizomzat a fogcsikorgtas miatt. Illetve magas pulzusra szedek gyogyszert es majd egy pajzsmirigyvizsglatra is el kell mennem mert a kardiologusom szerint szivbetegsegem nincs de minden tunetem a pajzsmirigy hiperfunkciora utal ami az internet szerint szinten okozhat fultomirigy duzzanatot. Semmi mas tunetem nincsen ezen a kis csomon kivul annyi hogy mostanaban olyan sokat fogdostam hogy valtozik e a merete hogy mar erzekennye es fajdalmassa valt ami annyit takar hogy neha belefajdul es tapintasr erzekeny. Valamint nem pontosan erzem de minimalisan elmozdithatonak itelem . 2 fogorvos es a haziorvosom latta ezt a csomot es mindenki azt mondta hogy ez fogaszati eredetu de en nem nyugodtam meg. Evekig gyulladasban levo teljesen letort fogat tavolitottak el aminek a gyogyulasi folyamata is hosszabb igy mivel mar evek ota ott lehet ez a csomo a fog miatt fogalmam sincs hogy eltunik e magatol vagy esetleg nem is a fogamtol van de mondták hogy ha evekig gyulladasban volt honapokig is eltarthat mig visszahuzodik a nyirokcsomo (ha ez az egyaltalan) csak nem tudom meddig varjak. Ön szerint a leírtak alapján mi okozhatja azt a csomót es szukseg van e az eltavolitasara vagy ez tenyleg csak egy artalmatlan reaktiv nyirokcsomo? 21 eves lany vagyok vekony testalkattal. Valszat elore is koszonom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Halla Gabriella válasza a témában

Kérdés: 2020. július 05., 10:58;
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt