bölcsességfog eltávolítás

Mellékeltem a 15 éves lányom panoráma röntgen felvételét. Fájdalmai vannak a bölcsességfogával, a családban több közeli rokonnak el kellett távolítani őket, mert nem fértek ki. Most két orvos két ellentétes diagnózist állított fel az eltávolítás szükségességéről, ezért nagyon tanácstalan vagyok, nem szeretném, ha a most szép szabályos fogsora látná kárát a rossz döntésnek. Mi a véleménye Doktornőnek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Halla Gabriella válasza bölcsességfog témában

Kedves Kérdező!

A röntgen alapján nagyon kevés hely van a bölcsességfogak számára. Tapasztalatom szerint, ha időben eltávolítják bölcsességfogakat, több jövőbeni problémától is megóvjuk a pácienst. A hetesek tisztíthatósága is romlik, körülöttük gyulladás jöhet létre, a fogak torlódását is okozhatják, a rágásban pedig nem vesznek részt. Így én a pro és kontra érveket figyelembe véve az eltávolításuk mellett döntenék, minél előbb, míg a gyökerek fejlődése nem fejeződik be teljesen, mert így könnyebben eltávolíthatók.

Üdvözlettel, Dr Halla Gabriella

Kérdés: 2019. október 03., 19:35; Megválaszolva: 2019. október 15., 08:33
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt