• bölcsességfog eltávolítás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Mellékeltem a 15 éves lányom panoráma röntgen felvételét. Fájdalmai vannak a bölcsességfogával, a családban több közeli rokonnak el kellett távolítani őket, mert nem fértek ki. Most két orvos két ellentétes diagnózist állított fel az eltávolítás szükségességéről, ezért nagyon tanácstalan vagyok, nem szeretném, ha a most szép szabályos fogsora látná kárát a rossz döntésnek. Mi a véleménye Doktornőnek?

        Dr. Halla Gabriella válasza a bölcsességfog témában

        Kedves Kérdező! A röntgen alapján nagyon kevés hely van a bölcsességfogak számára. Tapasztalatom szerint, ha időben eltávolítják bölcsességfogakat, több jövőbeni problémától is megóvjuk a pácienst. A hetesek tisztíthatósága is romlik, körülöttük gyulladás jöhet létre, a fogak torlódását is okozhatják, a rágásban pedig nem vesznek részt. Így én a pro és kontra érveket figyelembe véve az eltávolításuk mellett döntenék, minél előbb, míg a gyökerek fejlődése nem fejeződik be teljesen, mert így könnyebben eltávolíthatók. Üdvözlettel, Dr Halla Gabriella


        Dr. Halla Gabriella fogorvos, konzerváló fogászati specialista
        Volom Dental - 1037 Budapest, Bokor u. 17-21.

        Bemutatkozás és elérhetőségek

        Fogorvos Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Halla Gabriella

        Kérdés: 2019. október 03., 19:35; Megválaszolva: 2019. október 15., 08:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: