• Fogászati kezelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! Az alábbi kérdésre szeretnék válasz kapni.2018 júniustól pitvarfibrillációt diagnosztizáltak, mellette magas vérnyomás betegségem is van. Betegségem miatt Pradaxa 150 mg , Propafenon Al. 300 mg, Bisoprolol Sandoz 5 mg. továbbá egyéb vérnyomás csökkentőket szedek. Emellett Glaukomát állapítottak meg mindkét szememen. A propafenon Al 300 mg gyógyszer tájékoztatóban azt olvastam, hogy helyi érzéstelenítés esetén Lidocain nem használható. Az lenne a kérdésem, hogy fogászati kezelés esetén milyen érzéstelenítőt lehet használni a felsorolt gyógyszerek és betegségeim esetében. Az általam felkeresett fogorvos nem tudott választ adni kérdésemre. Köszönöm szíves válaszát.

        Dr. Volom András válasza a glaukóma témában

        Kedves Látogatónk! Semmilyen olyan szer nem adható, amiben adrenalin van. A legtöbb érzéstelenítőbe tesznek, hogy a hatásuk tovább tartson. A helyzetet bonyolítja, hogy a Lidocain ismertetőjében semmi infó nincs a glaukómáról, mint ellenjavallatról. Hozzáteszem hogy a neten elérhető propafenon AI 300 ismertetőben sem találtam semmit erre nézve.Sajnos nem tudok segíteni. Üdv: Dr. Volom András


        Kérdés: 2019. április 03., 20:25; Megválaszolva: 2019. április 07., 16:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy évek óta vannak ilyen fehér foltok a nyelvemen, sosem foglalkoztam vele, néha jobban kifehéredik néha elmúlik viszont hátul ahol ilyen “ritkásabb foltok” vannak sosem múlik el,...