Dudor a fülem mögött. Repülhetek?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A múlt héten csütörtök reggel a jobb fülem mögött kialakult egy csomó. Egyik pillanatról a másikra. Pénteken elmentem a háziorvosomhoz aki nem tudott sajnos mit mondani rá. Azt mondta sebész orvossal nézessem meg. A mai napon elmentem itt Budapesten egy magán sebészhez, viszont sajnos a közlekedés miatt késtem egy negyed órát, így érdemben nem tudott velem foglalkozni már. Amit megértek természetesen. Ránézett, megvizsgálta, megtapogatta. Kérdezte, hogy eddig nem volt-e ott, mondtam hogy múlt héten konkrétan egyik pillanatról a másikra alakult ki. Megkérdeztem mi lehet ez, és a doktor úr azt mondta hogy bármi. Nyirokcsomó, atheroma, bármi. 2 hét múlva kaptam új időpontot és akkor felvágja. Nincs lázam, maga a csomó nem fáj (nyomásra sem) , viszont azon az oldalon azóta sokszor fáj a fejem igen élesen. Nem vagyok doktor, nem szeretném magam diagnosztizálni de ugyanezen az oldalon a felső hatos fogam nagyon nagyon rossz, már gyökérkezelt de kiesett a tömés belőle így tovább szuvasodott. Mielőtt ez a csomó kialakult az előtt az ínyem duzzadt meg, aztán az elmúlt. Másnapra az ellentétes oldalon az állkapcsom alatt kezdett el iszonyúan fájni/szúrni “valami”. 1-2 napig tartott, elmúlt. Utána alakult ki a fülem mögött a csomó. Vasárnap (2 nap múlva) repülünk Olaszországba, és nagyon tartok a légnyomástól, ha esetleg gennyes lenne ez a csomó, vagy tályogos a fogam akkor belobban, vagy tovább terjed, vagy bármi. Ön mit gondol? Repülhetek így? Fogam miatt kialakulhatott ez a csomó, vagy ez valami más lehet? Köszönöm szépen előre a válaszát, és elnézést ha túl részletesen írtam le a problémám. Tisztelettel: V. Petra

Dr. Volom András válasza íny duzzanat témában

Kedves Petra!

Köszönöm a pontos és részletes leírását.

Sajnos látatlanban nem lehet valódi véleményt mondani.

Okozhatja a fog is a regionális nyirokcsomók reagálását és így a duzzanatot.

Egészen biztosan szájsebésszel is meg kellene nézetni a fogát és ha úgy adódik eltávolítani. Sajnos a fogeltávolításnak lehetnek repülést gátoló komplikációi.

Üdv: Volom András

Kérdés: 2018. június 08., 17:06; Megválaszolva: 2018. június 13., 13:18
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Szájpadlás
Tisztelt Doktornő, Csatolt fotón látható fehér duzzanat van a szájpadlásomon. Kicsit érzékeny is. Tudna segíteni hogy mi lehet ez? Illetve...
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt