Ki nem nőtt bölcsességfog

Tisztelt doktor úr! Kérdésem avval kapcsolatos lenne, hogy nemrégiben készítettem panorámaröntgent, és ebből az orvosok azt állapították meg, hogy bizony a bal alsó, ki nem nőtt bölcsességfogamat szükséges kiműteni (a mellékelt képen látható) . Viszont nem engedtem, és ők sem végezték el a beavatkozást, mivel eléggé legyengült az immunrendszerem. Érdeklődnék, hogy esetlegesen okozhat-e szédülést és egyéb ártalmakat ez a fog, vagy más, amit ön esetleg felfedez a képen. Nekem annyit mondtak, hogy ez a szűk keresztmetszet egyedül, valamint hogy a bal alsó részen a kihúzott fogam helye ne éktelenkedjen, hanem célszerű lenne oda valamiféle implantátumot betenni. Szorongásos beteg is vagyok, de immáron 15 éve, de így még sosem éreztem magam, hogy szédülnék és ennyire le lenne gyengülve az immunrendszerem. Utánaolvastam, hogy bizony komoly bajokat is okozhat egy ilyen fog. Neuralgia fájdalmakat is okozhat, ha már az ideget nyomja, ha jól tudom, igaz nálam nem is jár szinte fájással, de mostanában érzem, hogy kissé beleszúr az állkapcsomba, főleg, ha kitátom a számat, valamint a bal oldali nyaki lágy rész is feszülés alatt van. Gondolom differenciáltabb az állapotom, de elképzelhetőnek tartja esetlegesen azt, hogy a fog már nyomja az állkapocs idegét, amit stimulálva előidézhet ilyen szimptómákat? Fül-orr-gégészeten is voltam, ott megállapítottak némi arcüreggyulladást. Mielőbbi válaszát előre is köszönöm! Üdv. Tamás

Dr. Volom András válasza fogsorérintkezés témában

Kedves Látogatónk!

A bölcsességfog körül beférkőzhet gyulladás, így ez okozhat gondot.

A szájnyitás közben fellépő feszülés, szúrás inkább fogsorérintkezési gond, amit létrehozhatott mindkét oldalon meglévő nagyőrlő hiány és az ennek következtében létrejött változás a fogsorérintkezésben.

A bölcsességfog és a szédülés kapcsolata előtte nem ismert, de a fogsorérintkezés zavari okozhatnak ilyent. Minden szédüléses gondot előbb ki kell vizsgáltatni (belgyógyász, neurológus, fülész) .

Üdv: Dr Volom András

Kérdés: 2018. március 22., 15:51; Megválaszolva: 2018. március 26., 15:27
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Szájpadlás
Tisztelt Doktornő, Csatolt fotón látható fehér duzzanat van a szájpadlásomon. Kicsit érzékeny is. Tudna segíteni hogy mi lehet ez? Illetve...
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt