Lézer vagy sem?

Tisztelt Doktornő! Az elmúlt 6 évben 2-t kivéve az összes rágófogamat elvesztettem. A problémát az jelentette, hogyha kilyukadt egy fogam, hiába tömték be, továbbra is fájt. Így gyökérkezelésre került sor. Ez körülbelül fél/egy évig elhúzódott, mert továbbra is fájtak a fogaim. Végül, amikor a gyökértömést elvégezték, csak körülbelül fél évre hozott fájdalommentes megoldást. Több fogorvost is megjártam, hátha valamelyikük még alaposabb az előzőnél, és megmenti a fogamat. Jelenlegi doktornőm 3 ilyen fogamat kezelt már, ezekből 1 felső már húzással végezte. A 2 alsó megmaradt fogra (melyek 1-1 éves kezelés, folytonos tisztítás és gyógytömés után lettek gyökér tömve, és fél év elteltével begyulladt körülöttük az íny, fájnak) rezekálást javasolt. Elmondta, hogy valamiért nem jól reagál a gyökércsúcs alatti baktériumközegem a gyógyszeres kezelésekre, és ezt oldaná meg a rezekció sterilitása. De nagyon sok rosszat olvastam az alsó fogak rezekcióját illetően. Közben kezembe került egy cikk, amely műtét nélküli sterilizálás lehetőségét kecsegteti lézeres eljárással. Jelenlegi doktornőmnek nincs ilyen eszköze. Kérdésem, hogy a lézeres gyökérkezelés-, tömés megoldhatja-e a problémámat? Megmentheti-e fogaimat? Ugyanis a cikk nem tért ki ilyesmire. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza lézeres kezelés témában

Kedves Kérdező!

Lézeres gyökérkezelés esetén a gyökércsatorna tisztítása, sterilizálása történhet lézer segítségével. Amikor a gyökércsúcs körüli gyulladás szükségessé teszi a rezekciót, akkor a műtéti kezelést egészítheti ki a lézer az eltávolított szövetek helyén, illetve segíti a sebgyógyulást. A rezekció szükségességét a fogorvos dönti el.

Kérdés: 2015. március 03., 20:19; Megválaszolva: 2015. március 10., 11:27
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt