Sotret mellett műtét és antibiotikum

Tisztel doktornő/doktor úr! November óta Sotret tablettát szedek. Közben kiderült, hogy mind a négy bölcsességfogamat el kell távolítani, lehetőleg sürgősen, szájsebészeti beavatkozásra lesz szükség, mert bonyolult eset. Az a kérdésem, hogy a Sotret tabletta mellett lehet-e ilyen beavatkozást végezni, valamint lehet-e mellette antibiotikumot szedni, amit az ilyen beavatkozások után szoktak. Előre is köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ágics Anikó válasza szájsebészet témában

Kedves Kérdező!

A tabletta szedése mellett szerintem el lehet végezni a bölcsességfogak eltávolítását. Attól függően, mennyire komplikált a beavatkozás, elképzelhető, hogy antibiotikumot is szednie kell. De ezt a szájsebésszel mindenképpen beszélje meg, kérdezzen rá nyugodtan a bőrgyógyásznál is.

Üdvözlettel: dr. Ágics Anikó

Kérdés: 2014. január 07., 15:29; Megválaszolva: 2014. január 08., 16:35
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt