C vitamin=ínyfájdalom?

Tiszteletem! Életem különböző szakaszaiban észrevettem már, hogy ha nagyobb adag, 1000mg c vitamint szedek naponta tabletta vagy kapszula formájában, akkor pár (5-10) nap múlva fogmosásnál érzékeny lesz az ínyem.Nem vagyok semmire érzékeny, makk egészséges vagyok.Soha máskor nem fájt az ínyem. Mivel többször is előfordult már ez, évek elteltével, ezért biztos vagyok benne, hogy a c vitamintól van a dolog.Ha abbahagyom vagy csökkentem a mennyiségét, akkor megszűnik.Nem tudom, hogy ez miért és miként lehetséges? Egyszerűen nem látom az összefüggést, és még senki nem tudott nekem erre a kérdésemre érdemi választ adni.Talán önnek van ötlete, hogy ez mitől lehetséges? Köszönettel Gábor!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ágics Anikó válasza ínyfájdalom témában

Tisztelt Gábor!

A C-vitaminnak eddig csak az ínyre, illetve a fogágyra kifejtett pozitív hatásairól hallottam.

Esetleg meg kellene mutatni személyesen egy fogorvosnak, parodontológusnak.

Mondhatnám azt is, hogy ne szedjen C-vitamint direkten, inkább friss gyümölcsöket fogyasszon, így elvileg nem lesz érzékenysége.

Tisztelettel: Ágics Anikó

Kérdés: 2012. november 09., 20:15; Megválaszolva: 2012. november 10., 00:34
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Fertőzés a szájban
Néhány napja az ínyem a jobb felső oldalon el kezdett fájni. Teljesen az íny tövében vagy fogam tövében érzem a fájdalmat, főleg, ha megnyomkodom....
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt