A hólyagok a nyelvemen a Dalacin hatása?

Dalicin 300-at szedtem 5 napig napi 1200 mg-ot. Azóta eltelt egy hét és a nyelvem hátsó részén piros pici hólyagok jelentek meg.Háziorvos szerinte nem lehet utólagos mellékhatás, a fogorvos szerint pedig a gyógyszer mellékhatása.Ecsetelőt írt föl és Meridol szájvizet javasolt.Kérdésem az lenne hogy önnek mi a véleménye mi lehet ez?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza hólyagok a nyelven témában

Kedves Kérdező!

A szájüreg tartalmaz gombákat, melyek a normál flórához tartoznak. Antibiotikum hatására az egyensúly megbomlik és a gombák elszaporodhatnak. Használja nyugodtan a javasolt ecsetelőt és szájvizet!

Kérdés: 2012. szeptember 05., 11:35; Megválaszolva: 2012. szeptember 08., 22:49
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Fehér, fájdalmas hólyagok a nyelven
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül 2 éve a nyelvem jobb-hátsó felén gombóc érzés jelentkezett. Kezdetben nem foglalkoztam vele, úgy gondoltam...
Mitől van ez?
Sajnos az utóbbi időben egyre gyakrabban jönnek ki a szájüregben a nyelven is fájdalmas hólyagocskák vagy piros kis apró sebek és ez eltart akár...
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...