Ínybetegség, mivel kezeljem?

Már kb két hónapja elkezdett vérezni az ínyem, először azt hittem, el fog múlni (régebben is volt már ilyen) , de állandósult, már különösebb ok nélkül is vérzik, evéskor, fogmosáskor, vagy csak úgy..Emellett olyan, mintha az ínyem vonala elkezdett volna pusztulni, szinte a fogam vonalán olyan, mintha teljesen le lenne csiszolódva, vagy nem tudom, és vérzik nagyon, illetve kellemetlen a leheletem, valószínűleg ettől. A felső és az alsó fogaimat is érinti, elsősorban az elsőket (szemfogtól szemfogig) máshol annyira nem észleltem, de nem tudom mitől lehet, illetve mivel tudnám kezelni.Fogorvoshoz nem tudok bejutni, mert kb.két hónapot kell várni időpontra, még ilyen kis dologgal sem fogadnak időpont nélkül, addigra meg csak rosszabb lesz. Mivel tudnám ezt kezelni, megszüntetni, és helyrehozni, amíg orvoshoz nem kerülök vele? Mitől lehet? Nem annyira jó a kép, de itt pl.az alsó metszőfogaimnál azért talán kivehető, hogy szinte teljesen egyenesre lepusztult az ínyem vonala, ott a két szélső metszőfogamnál kicsit be van hajolva a vonala, a fogaim hátánál folyamatosan be van vérezve, fogaim jobban kilátszódnak az ínyemből, mint eddig..Nem tudom, mivel tudnám kezelni, ami nem vényköteles, mert minimum két hónap, amire fogad az orvos, addig talán még el is hagyom egy-két fogam: \ Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza ínybetegség témában

Kedves Kérdező!

Először a kiváltó okot kellene megtalálni, ami általában fogkő szokott lenni. Ebben az esetben gyógyulás csak annak eltávolítása után lehetséges. Bizonyos betegségek, gyógyszerek is okozhatják a tüneteket. Amíg nem jut el a fogorvoshoz, ajánlható puha sörtéjű (soft) fogkefe és szájöblögető használata (Corsodyl, Parodontax) . Naponta tisztítsa a fogközöket fogselyemmel, a fogmosást végezze Parodontax fogkrémmel. Estleg megpróbálhatna másik fogorvost felkeresni.

Kérdés: 2012. augusztus 20., 18:23; Megválaszolva: 2012. augusztus 20., 23:41
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt