Állkapocs problémák

Tisztelt Doktornő/Úr! Előzmények: Hetek óta furcsa fájdalmat érzek a bal állkapcsom alatt/mögött. Olyan, mintha nyirokcsomó fájna, de nem tudom kitapintani. Ha erősen felszegem az állam, akkor szúró fájdalom hasít arra a területre. Pár hónappal ezelőtt is volt már egy-egy este ilyen fájdalom, de akkor elmúlt. Ezen az oldalon (bal) kezeltek két fogamat is (fehér tömés, nem volt gyökérkezelés) . A zápfogaim elég hiányosak ezen az oldalon. Tavasszal készült panoráma röntgen a fogorvosnak. Kérdeztem a röntgenest is, hogy lát-e valamit rajta, de nem látott. A fájdalom néha "felkúszik" az arccsontomba is, sőt, fejfájással és nyakfájással is társul. Néha a felső fogaim is fájnak (nincs szuvasodás) . Nem tudom, van-e összefüggés. Orrsövényferdülésem van, ezt a fül-orr gégész állapította meg. Horkolok és néha reggelente véres a váladék az orromban. Nem tudom, hogy a sok nyomogatástól és tapogatástól van-e és a fejlett hipochondriámtól és az utánaolvasástól, de már kezdem azt érezni, mintha zsibbadna a szám széle. De érdekes módon a jobb oldalon is. Sőt, az orrom is elzsibbad. Lehet mennem kéne a neurológiára? Vagy megint röntgeneztessem meg? CT? (Valószínűleg a körzeti orvos már komplett hülyének fog nézni, ha újabb beutalóért egyek) Válaszát előre is köszönöm! Ma csináltattam panorámaröntgent, mert a fájdalom erősödött és volt némi száj és állzsibbadás. Olyan, mintha az állam alatti izmokból sugározna, néha fülbe, állba illetve nyakba is. Kérem nézze meg a fotót, remélem minden látszik rajta. Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza állkapocs alatti fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Lehetséges, hogy panaszai hátterében több tényező is szerepel. A bal alsó nagyőrlő fogában elég nagy kiterjedésű tömés van, a fog elhalása okozhatja a nyirokcsomó megnagyobbodását, a fog fájdalmát. Ez fogorvosi rendelőben egyszerű vizsgálattal ellenőrizhető.

A hiányos fogazat miatt kialakulhat az állkapocsízület diszfunkciója is, ami nem jár feltétlenül az ízület fájdalmával, de magyarázata lehet a fej-, nyak- és fülfájásnak is, illetve a stressz is közrejátszhat a létrejöttében. Javasolható a fül_orr-gégészeti és fogászati vizsgálat.

Kérdés: 2012. május 24., 20:21; Megválaszolva: 2012. május 30., 12:57
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt