• Fogászati kezelés és IBS

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! Hosszas kivizsgálás után(Vastagbéltükrözés, gyomortükrözés+nyombél biopszia, Hasi UH, Hasi rtg., vérvétel, széklettenyésztés, vizelet) Irratibilis bélszindrómát állapított meg nálam gasztroenterológus szakorvos. Fogszabályozót hordok 1 éve, havonta 1x járok ellenőrzésre(Damon Systems), az érdekelne, hogy ott csak lenyelek abból a fertőtlenítőszerből amit az orvosom a brackettre fecskendez, káros-e ez a bélrendszerre. Érdemes-e emiatt fogászati kezelés előtt étkezni 1-2 órával vagy utána közvetlenül(akkor nem megy végig a bélrendszeren(? ) tehát felszívja). Szedjek utána Normaflore-t? Van ennek köze az IBS-hez. Tisztelettel: Anonymus(25 éves férfi)

        Dr. Ágics Anikó válasza a fogászat témában

        Tisztelt Anonymus! Javasolnám, hogy a fogszabályozó fogorvosával beszéljen erről. Szerintem a fertőtlenítőt célszerű lemosni tiszta vízzel, így elkerülhető, hogy lenyelje. Tisztelettel: Dr. Ágics Anikó


        Kérdés: 2012. április 16., 20:32; Megválaszolva: 2012. április 17., 22:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdv. 3napja begyulladt a jobb oldali felső bölcességfogam. Ezzel egyutt a jobb oldalon az arcom is nagyon megduzzadt , kemény gennyel teli, feszülő. Tegnap kihúzták a bölcsességfogam és a mellette levôt is, tehát 2-o egyszerre, a helyét nem...
        A jobbfelso bolcsessegfogam eltavolitasanal kb.2mm-t a gyokerbol bennhagyott a szajsebesz azzal az indokkal hogy tul kozel van az arcureghez majd magatol kilokodik vagy betokosodik.Nincs ilyenkor valamilyen szovodmeny?Biztos hogy a varakozas a legjobb...
        Kedves Doktornő! 28 éves vagyok! Fogorvoshoz rendsheresen járok,még is hullanak szét a fogaim és sokat szenvedek velük. Külföldön élek es begyulladt az egyik fogam! )Jobb alsó) Bölcsességfogra gyanakodtam,de jobban átnézve a...