HPV-vírus szájban, a felső fogsornál

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az lenne a kérdésem, hogy szájban milyen elváltozásokat okozhat a hpv? és miből tudjuk meg, hogy annak a következménye? Nekem a felső fogsornál van egy kis kb 1 cm-eskiemelkedés, ami nem fáj nincs semmi gond vele, szeretném tudni hogy az lehet e hpv? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a HPV témában

Kedves Kérdező! A HPV legfontosabb rizikófaktora az orális szex, váltogatott partnerekkel.. A dohányzás, a fiatalabb életkorban kezdett szexualis aktivitás, illetve genitális szemölcsök jelenléte is növelik a szájüregi HPV fertőződés esélyét. Szájüregben észlelhető jóindulatú elváltozások: Verruca vulgaris(közönséges szemölcs leggyakrabban az ajkakon, kemény szájpadon vagy a fogínyen fehéres, éles szélű, egyenetlen kinövésként észlelhető. Gyakran a végtagokon is helyezkedik el szemölcs. Condyloma acuminatum: barázdált, rózsaszínű, nyeles, néha egyedül, néha csoportosan előforduló kinövés Gyakran a szexualis partner is fertőzött a genitális régióban. Papilloma: Nyeles, szemölcsös növedékek a szájüregben, elsősorban a garatíveken, nyelvcsapon, lágyszájpadon helyezkednek el, általában 30 és 50 év közötti felnőttekben alakul ki. Heck betegség: közösségben lakó fiatalok betegsége. Az alsó ajak belfelszínén, illetve a pofanyálkahártyán látható többszörös lágy, kocsányos csomó. Néhány hónap alatt spontán szűnhet. Kérdésére válaszolva, az elváltozás lehet HPV okozta tünet, de látatlanban nehéz ezt megmondani, javasolnám, hogy parodontológiánvagy szájsebészeten mutassa meg. Üdvözlettel: Dr. Ágics Anikó

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. március 04., 20:28; Megválaszolva: 2012. március 07., 22:11
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt
Fül előtti kis csomó
Jó napot Doktor Úr, Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb aprilis végén véletlenszerűen észrevettem a jobb fülem előtt a fülcimpám...
Fém allergia?
Kedves DoktorNő!Több éve fennálló,panaszomra keresem a megoldást...Újj fémvázas korona került be a számba 2015..be. azóta nagyon erős váladék...