• Lehetséges ennyi idő alatt fogszabályozni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Doktor Nő! 3 hete ragasztották fel a fogszabályzómat (alul-felül), az orvos körülbelül fél évet ígért nekem, azt állítja, hogy ez idő alatt korrigálhatóak az elmozdulások, utána valamilyen belső rögzítő sínt tervez felrakni ami elvileg meg fogja akadályozni, hogy a fogaim újból elmozduljanak. Az én fogaim szerintem eléggé össze-vissza állnak, tehát nem kis utat kell megtenniük, hogy a helyükre kerüljenek. Felül sajnos mind a két oldalon már két-két őrlő fogamtól meg kellett válnom (tehát 4db fog), mert rosszak voltak (szemfogak utáni őrlők), tehát helye éppenséggel van be, meg szét vándorolni a fogaknak. Én nagyon megörültem ennek a rövid időnek és mivel nem voltak ismereteim a témában, ezért el is hittem, hogy ez lehetséges, azonban azóta úgy hozta a sors, hogy több fogszabályzót viselő emberrel is beszélgettem, akik merőben mást állítanak az időtartamról. Azt mondják hogy több év kell, amire úgy sikerül a fogakat rögzíteni, hogy ne mozduljanak újra el és nem hinnék hogy ennyi idő alatt hosszú távon jó eredményt lehet elérni. Nekem is kicsit gyanús a dolog, de sajnos már fent van a készülék, aminek az ára is gyanús (50.000/állkapocs) és nagyon félek, hogy minden, amit fizetek kidobott pénz lesz az ablakon és teljesen felesleges lesz még az az idő is, amit fent lesz, ráadásul implantálni is akarjuk a felül hiányzó fogaimat (elvileg ha helyén lesznek a fogak akkor a 4 helyett már csak kettőt kell) és félek hogy abba is be zavarhat, ha ezeket a fogakat nem megfelelő gondossággal rakjuk rendbe. Az orvosom nem készített foglenyomatot a fogszabályzás előtt csak panoráma röntgent és pár fényképet, nem rakott fel még un. gyűrűt se az utolsó fogakra. Egy szóval megingott a bizalmam és nem tudom mit csináljak, mi lenne az okos döntés, szeretném más véleményét is kikérni, hogy amikor majd őt kérem számon már okosabb legyek kicsit. Azt szeretném, hogy az orvosom egy elfogadható ésszerű és megnyugtató magyarázatot adjon. Köszönettel

        Dr. Ágics Anikó válasza a fogszabályozás témában

        Kedves Kérdező! A felnőttkori fogszabályzás ezzel a ragasztott készülékkel, ami Önnek van, tudtommal 1, 5-2 év. Ezt mindíg megelőzi alsó-felső lenyomatvétel, panoráma-és teleröntgen készítése. Ezek alapos elemzése után készít a fogorvos kezelési tervet. Azt javasolnám, hogy keressen fel más fogszabályozós szakorvost, esetleg egyetemi klinikán kérjen szakvéleményt. Ami a fotón egyértelműen látszik, hogy fél év alatt a probléma nem fog megoldódni, illetve az, hogy be van gyulladva az ínye, azt is érdemes lenne kezelni. Üdvözlettel: Dr. Ágics Anikó


        Kérdés: 2012. március 03., 14:42; Megválaszolva: 2012. március 07., 21:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.