• Vérzés tablettaszedés alatt a kimerültségtől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Augusztus végén történt hogy 6 hónapos zavartalan tablettaszedés után először erős vérzés jelentkezett a szünet előtt 5 nappal.(Azon a héten nem sokat ettem és aludtam,több helyen olvastam hogy ez lehetséges ok ilyesmire.)Folytattam a szedést és megtartottam a szünetet is,a vérzés pedig így 5+7napossá hosszabbodott.A nőgyógyászom azt mondta nyugodtan szedhetem tovább (tudom hogy létezik ugyanebből a fajtából nagyobb hormontartalmú is) ha nem jelentkezik ilyen panasz a következő hónapokban nem szükséges gyógyszert váltani. A következő 21+7 nap teljesen zavartalan és megnyugtató volt. De most 9 nappal,majdnem a csomag felénél jelentkezett barnás,de erős és nagyobb mennyiségű vérzés.(Amit szintén stressz és alváshiány előzött meg.) A tablettákat most is szedem tovább a szünetig. A kérdéseim: Lehetséges hogy tényleg csak kimerültség idézte elő? Ettől még védett vagyok a terhességgel szemben,főleg ha szedem tovább ahogyan kell? Ha ennek a gyógyszernek számomra nem megfelelő a hormontartalma nem kellett volna szeptemberben is köztes vérzésnek jelentkeznie? Vagy ezek igazából tényleg csak akkor derül ki ha a következő hónapokban már nem fog jelentkezni ilyen?

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező! Mindenképpen menjen el nőgyógyászhoz, történjen UH vizsgálat a petefészkek szerkezetének és a méhnyálkahártya vastagságának megítélése fontos, ezt követően döntsenek a fg. tabletta szedéséről.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 15., 20:51; Megválaszolva: 2011. október 18., 11:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés