• Miért fájhat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktor Nő! Diane 35 nevű gyógyszert szedem. Eddig még nemigen fordult elő, de most bal oldalon petefészek érzékenységet vettem észre. Nem állandó, néha egy tompa fájdalmat érzek, amely hamar elmúlik. 5-6 nap múlva megérkezik a következő menstruációm. Eddig minden előjel megvolt: Mellfeszülés, deréktáji fájdalom (ez nálam minden "félidőben" meg van). Lehet valami oka ennek az enyhe fájdalomnak, mert eddig nem éreztem ilyet. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:L.A.

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves L.A.! A bal oldali alhasi fájdalom oka a fájdalom jellegétől, mértékétől, időzítésétől függően lehet nőgyógyászati (pl. méhen kívüli terhesség, petefészekgyulladás, ciszta, endometriosis, kismedencei összenövés, tályog stb.), belgyógyászati (gyulladásos bélbetegség, diverticulitis), sebészeti (paszázszavar, perforáció, sérv), urologiai (vesekő, hólyaghurut), reimatológiai/neurologiai (ideggyöki bántalom). Amennyiben a panaszok tatósan fennállnak, fokozódnak, érdemes elkezdeni a kivizsgálást, első lépésben talán valóban nőgyógyásznál.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 14., 11:13; Megválaszolva: 2011. október 17., 13:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés