• Fogamzásgátló + paracetamol

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az lenne a problémám, h bár 7 éve szedek fogamzásgátlót, mégis most kicsit aggódom, mert a gyogyszermentes napokban a megfázás tünetei gyötörtek (1 hétig), és elég sok gyógyszert beszedtem,pontosabban amennyit csak lehetett és mikor újra el kezdtem szedni a fogamzásgátlógyógyszert a második napon már történt nemi aktus, bár nem ment el bennem a párom, de mégis tudom h ez nem jelent semmit , és aggódom. A gyógyszert reggelente fél 11-kor szoktam bevennii, viszont az aktus után pár órával hánytam. Az utolsó antibebi óta 15-17 óra eltelt miután hánytam (alkohol hatása miatt) Ahogy utána olvastam addigra már fel kellett szívódni...azóta is minden nap ugyanabban az időben veszem be, de aznap mikor hánytam nem vettem be 2 szemet...csak a szokásosat. A gyógyszer amit szedtem a megfázásra a neve (All in one: tartalmaz: paracatemolt, Guaifenesin ,Phenylephrine hydrochloride meg gondolom még egy csomó mindent.) A kérdésem mennyire kell aggódnom h teherbe estem? Szept 21-én volt a havim (29 napos) , de 25-én éjjel már sex volt. Köszönettel: Vetta

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Vetta! Levele nem mindenhol egyértelmű. Ha jól veszem ki, akor csak a gyógyszermentes 7 napban szedett egyéb szereket, ezek a tabletta hatását nem befolyásolják. Ha a gyógyszer bevétele és a hányás között 15 óra is eltelt, nem kell aggódni, addigra a tabletta bőven fel tudott szívódni, nem is kell ilyenkor pótolni. Remélem, jól értettem mindent a levelében, ha mégse, írjon vissza.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 10., 14:28; Megválaszolva: 2011. október 11., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés