• Nuvaring 1 hónapig?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor! Olyan kérdésem lenne, hogy mivel a barátommal jelenleg párkapcsolatban élünk, és most fogunk találkozni, de utána 3 hónapig kb nem, viszont szeretnénk az óvszer helyett más megoldást alkalmazni, lehetséges lenne-e a Nuvaring? Azt hallottam, hogy akár teherbe is eshetek, ha sokszor elkezdem-abbahagyom, de ha csak egyszeri alkalom lenne, úgy lehetséges? Szóval ha most felhelyezek egyet, és utána kb 3 hónap múlva rendesen elkezdem használni, akkor még hatásos lesz? Vagy 1 hónap miatt nem igazán szerencsés felborítani a hormonháztartásom? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ha a menstruációm első napján helyezem fel, akkor mennyi idő múlva leszek védett? A nőgyógyászom azért nem ajánlotta, hogy csak 1 hónapig használjam, mert szerinte csak a 2. hónaptól hat. Igaz ez? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! A Nuvaring hosszú távú alkalmazása szükséges ahhoz, hogy megfelelően hasson, egy napra felhelyezni annyi, mint fel se helyezni. Helyezze fel egy hónapra, majd 3 hónap múlva újra egy hónapra. Ha a menses első napján helyezi fel, onnantól védett, de ahhoz az is szükséges, hogy végig fenn legyen a gyűrű.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 10., 14:17; Megválaszolva: 2011. október 11., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés