• Vedelem visszaallas

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A mult heten a kovetkezo volt a kerdesem: A kerdesem a kovetkezo lenne: antibiotikum szedese miatt hasmenesem van, bar soha nem kerult sor szekleturitesre a fogamzasgatlo tabletta beszedese utani 8-9 oraban. Mennyire gyengitheti ez a vedelmet, illetve a 7 napos szunet utan, amit mar tegnap elkezdtem, visszaall a vedelem az uj ciklusban rogton, vagy kell mashogyan is vedekezni? Az uj ciklus kezdetevel visszaall mar minden vedelem (ertem ezalatt az antibiotikum illetve a hasmenes gyengito hatasat is)? megj. az antibiotikum szedeset pont aznap fejeztem be, mikor bevettem az utolso tabit a het napos szunet elott. Valaszat koszonom. Valaszul meg tetszett kerdezni, hogy milyen antibiotikumot szedtem. Zinnatot szedtem 10 napig. Az antibiotikum es a Yadine tabletta szedeset pont egyszerre fejeztem be, utanna jott a 7 napos szunet meg a menstruacio. Az uj ciklusban kell hasznalni mas vedekezesi modot is, ha igen meddig? Illetve az antibiotikum miatt volt egy par napig hasmenesem, ami mar elmult. Hasmenesem soha nem volt a tabletta bevetele utan hamarabb mint 6-7 ora, illetve meg 2 napig volt a 7 napos szunet alatt is. Mi a teeendo? Koszonom szepen, A valasz a kovetkezo volt: A teendő az lett volna, hogy az együttszedés alatt és még 7 napig kiegészítő védekezést alkalmazni, illetve a tablettát szünet beiktatása nélkül folytatni. Mivel nem így történt, a tablettamentes 7 napban használjanak óvszert is. Ha késik a vérzése, csináljon tesztet. A verzesem mar megjott, most azt szeretnem tudni, hogy ha mar az uj ciklusban bevettem 6 tablettat, mar visszaallt a vedelem?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Ha megjött a vérzés, akkor nem valószínű, hogy az antibiotikum tablettára gyakorolt hatása miatt terhes lett volna.Az új csomag második hetétől most már védett.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 30., 18:20; Megválaszolva: 2011. október 03., 09:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés