Mirena kilökődésének oka?

A mirena felhelyezése a bő és darabos vérzés, valamint egy mióma miatt vált szükségessé. A 3. hónapot követően kilökődött egy alvadt vér darabbal. Abrasio elvégzése után ismét felhelyezésre került az eszköz, mely 15 nap után ismét egy alvadt vér darabbal kicsúszott. Az orvosom szerint egyedi eset vagyok. Feltétlenül szükség lenne a mirena jótékony hatására, de nem tudom meddig érdemes kísérletezni vele? Kérem segítségét esetemben. Köszönettel J. A.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza IUD témában

Tisztelt Hölgyem!

Ha a myoma miatt torzult méhűr és az ugyancsak a myoma által okozott bő vérzés együttes hatásaként a Mirena 2x kilökődött, valószínűleg nem érdemes vele tovább próbálkozni. A myoma méretétől, elhelyezkedésétől függően műtéti megoldás jön szóba (hysteroscopos, laparoscopos vagy nyitott hasi myoma eltávolítás, amennyiben családterve még nem lezárt, vagy akár méheltávolítás a helyzettől függően) . A vérzés csökkentésére gesztagén hormon, véralvadést segítő gyógyszer (Exacyl, Dicynone) , nem steroid gyulladáscsökkentő prosztaglandin antagonista, hysteroscopos endometrium ablatio, GnRH analóg gyógyszer alkalmazása jön szóba.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. szeptember 27., 21:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 21:11
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
myoma-Goldlily
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! 44 éves, három (már felnőtt) gyermekes családanya vagyok. A fogamzásgátlást eddig méhen belüli eszközzel oldottam...
Mirena használata
Erös havi vérzés miatt visszatérö vashiányom van. Az orvosom a Mirena felhelyezését javasolta, ill. mütétet. Milyen mellékhatásai ismertek? Magas...
Vérzés spirál felhelyezése után
Két héttel ezelőtt, harmadik alkalommal nőgyógyászom spirált helyezett fel. Szeretném megtudni, hogy normális-e az, hogy azóta pecsételő vérzésem...
Nőgyógyászat: Hurkot szeretnék...
Tisztelt Doktor úr/nő! 2009-ben 39évesen szültem meg első gyermekemet, császárral.Szülés után 6héttel elkezdtem szedni a fogamzásgátlót...
Több fogamzásgátló beszedése