• Mirena kilökődésének oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A mirena felhelyezése a bő és darabos vérzés, valamint egy mióma miatt vált szükségessé. A 3. hónapot követően kilökődött egy alvadt vér darabbal. Abrasio elvégzése után ismét felhelyezésre került az eszköz, mely 15 nap után ismét egy alvadt vér darabbal kicsúszott. Az orvosom szerint egyedi eset vagyok. Feltétlenül szükség lenne a mirena jótékony hatására, de nem tudom meddig érdemes kísérletezni vele? Kérem segítségét esetemben. Köszönettel J. A.

        Dr. Deli Tamás válasza a IUD témában

        Tisztelt Hölgyem! Ha a myoma miatt torzult méhűr és az ugyancsak a myoma által okozott bő vérzés együttes hatásaként a Mirena 2x kilökődött, valószínűleg nem érdemes vele tovább próbálkozni. A myoma méretétől, elhelyezkedésétől függően műtéti megoldás jön szóba (hysteroscopos, laparoscopos vagy nyitott hasi myoma eltávolítás, amennyiben családterve még nem lezárt, vagy akár méheltávolítás a helyzettől függően). A vérzés csökkentésére gesztagén hormon, véralvadést segítő gyógyszer (Exacyl, Dicynone), nem steroid gyulladáscsökkentő prosztaglandin antagonista, hysteroscopos endometrium ablatio, GnRH analóg gyógyszer alkalmazása jön szóba.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 27., 21:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 21:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: