Hirdetés
      • Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A következő problémával kapcsolatban fordulnék Önhöz: 23éves vagyok és 3 éve szedek fogamzásgátló tablettát minden probléma nélkül. Első alkalommal fordult elő, hogy a drazsé bevétele nem a történt meg a szokott időben és az azt követő 12 órán belül sem. A jelenlegi csomagban kevesebb mint 7 tabletta van. A betegtájékoztató szerint, ilyenkor a készítmény hatása csökkenhet, a további teendőkről viszont eltérő utasításokat találtam. https://www.webbeteg.hu/keresok/gyogyszer/12634/betegtajekoztato http://gondoskodo.hu/?p=online_termek&id=0031002193193 A segítségét szeretném kérni, hogy melyik lesz a helyes eljárás, illetve, hogy a készítmény hatásának csökkenésével előfordulhat-e peteérés 1 tabletta bevételének elmulasztásával? Válaszát előre is köszönöm! Eszter

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Az utolsó, be nem vett tablettát, amilyen hamar csak lehet be kell venni, akkor is ha ez egy nap alatt két tabletta bevételét jelenti. A további tablettákat a szokásos módon kell bevenni. Az elkövetkező 7 napban kiegészítő fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges. Ha a jelenlegi csomagban kevesebb, mint 7 tabletta van, akkor a következő csomagban lévő tabletták szedését gyógyszermentes időszak közbeiktatása nélkül kezdje meg.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 24., 10:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés