• Nem vált be a Nuvaring, mit javasol helyette?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem/Uram, 25 éves nő vagyok és 5 éve szedem a Mercilon tablettát, a múlt hónapban hüvelygyűrűre váltottam, mert a Mercilon szedése közben pecsételő vérzésem és hangulat ingadozásaim voltak (ez nem biztos, hogy a tablettától). Ezért kértem az orvosomtól egy Nuvaring receptet, amit ő is nagyon ajánlott. Pont most telt el a 3 hét és úgy tűnik nem vált be. Kényelmetlen is volt az együttlétek alatt és folyást is észleltem. Illetve az elmúlt két évben napallergiám is lett nyáron. Ez összefüggésbe hozható a fogamzásgátlóval (Mercilon)? A gyűrűt nem szeretném tovább alkalmazni, (habár azt tapasztaltam, hogy a bőröm szebb lett tőle kicsit) a kérdésem pedig az lenne, hogy most milyen gyógyszerre lenne érdemes váltani. Külföldön élek és ezért fordulok Önökhöz, mert most nem tudok elmenni a saját orvosomhoz. Milyen alacsony hormontartalmú gyógyszerre válthatok? Váltsak egyáltalán? Lehet összefüggés a napallergia és a fogamzásgátló között? Van olyan fogamzásgátló tabletta, ami hasonlít a hüvelygyűrű összetevőihez? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Tisztelt Kérdező! Az, hogy a napallergia összefügg-e a fogamzásgátlóval, akkor dönthető el, ha kihagyja a hormonkészítményt és megfigyeli, megmarad-e a napallergia. Ha igen, nem a fogamzásgátló okozta. A Nuvaringhez hasonló hatású, alacsony hormontartalmú, negyedik generációs gesztagént tartalmazó oralis készítmény van, a Mercilon melletti vérzészavarra tekintettel kissé magasabb etinil-ösztradiol tartalom javasolt. Ilyen pl. a Belara, Yadine. Ha a vérzészavar a fő gond, több fázisú készítményt érdemes választani, pl. Milligest, Qlaira. A legoptimálisabb szer kiválasztásában nőgyógyász segítségét kérje.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2011. szeptember 14., 21:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: