• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Második kisfiam születése után 9 hónappal elkezdtem szedni a Gracial nevű fogamzásgátló tablettát. A második hónap közepétől erős közti vérzésem volt 12 napig, a harmadik havi adagnál már csak az utolsó hétben volt maszatoló vérzés. Ráadásul a gyógyszer szedés megkezdése után nagyon erősen elkezdett hullani a hajam. Nehezen jutok el az orvosomhoz (más városban lakik, nagyon sokan járnak hozzá és a két kicsi fiam miatt nem tudok könnyedén utazgatni), bölcs döntés lenne így 3 hónap után abbahagyni a szedését a gyógyszernek? Azt viszont kedvező mellékhatásként tapasztaltam, hogy egy kicsit teltebbek lettek a melleim (a két szoptatás alatt nagyon kiürültek)... ha abbahagyom a gyógyszert, tudna esetleg ajánlani valami olyan táplálékkiegészítőt vagy vitamint, ami hasonlóan jó hatással lenne a melleimre? Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel: Adrienn

        Dr. Deli Tamás válasza a köztivérzés témában

        Kedves Adrienn! Ha 3-4 hónap után is fennáll a köztivérzés és hajhullás, mégis fel kellene keresni orvosát hogy a tablettaváltást megbeszéljék. Van más olyaqn fogamzásgátló is, aminek mellékhatásaként a mellek kissé nőhetnek, feszülhetnek - ha Önnek ilyen igénye van, orvosa ebben is segít.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 06., 12:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 10., 11:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: